search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:10
MENU CLOSE

Δείτε ποιες περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν από τις πυρκαγιές σήμερα

20.07.2015 05:35
Δείτε ποιες περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν από τις πυρκαγιές σήμερα - Media

Οι άνεμοι σε πολλές περιοχές δεν έχουν κοπάσει και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, είναι υψηλός. 

 

Οι άνεμοι σε πολλές περιοχές δεν έχουν κοπάσει και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, είναι υψηλός. 

Ο χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπει ότι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός.

Και μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν κόκκινα σημάδια στον χάρτη, που δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού, όμως υπάρχουν 4 περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο επίπεδο 4, δηλαδή στην κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου. Αυτές οι περιοχές είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Για την κατάσταση αυτή έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο της πυροσβεστικής, όσο και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, ή συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01