search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Εξηγήσεις για τα περί Plan B ζητεί από τον πρωθυπουργό, η Γεννηματά

22.07.2015 07:03
Εκλογικός νόμος: Στενό μαρκάρισμα Μαξίμου σε Φώφη - Media

Ερώτηση – αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, περί κατάρτισης Plan B από την κυβέρνηση κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 

Ερώτηση – αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, περί κατάρτισης Plan B από την κυβέρνηση κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Γεννηματά επικαλείται συγκεκριμένα «επανειλημμένες πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ», σύμφωνα με τις οποίες μάλιστα είχε συγκροτηθεί Ειδική Επιτροπή για το Plan B, η οποία λειτουργούσε στο υπουργείο Οικονομικών.

«Ο κ. Βαρουφάκης ομολογεί με τον πιο επίσημο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι με εντολή του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα (και ενημέρωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη), το υπουργείο Οικονομικών είχε προετοιμάσει Plan B για επικίνδυνους σχεδιασμούς, τους οποίους οι πάντες στην Ελλάδα και κυρίως το κοινοβούλιο και τα κόμματα αγνοούσαν παντελώς», επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

Σημειώνει ακόμη ότι παρά το ότι «οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη είναι καταγεγραμμένες αυτούσιες σε πολλά ΜΜΕ» η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει, είτε συμφωνώντας είτε διαψεύδοντας, με αξιόπιστα και συγκεκριμένα στοιχεία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει ποιοι και πότε αποφάσισαν την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για το Plan B και με ποιο στόχο, ποια ήταν η σύνθεσή της και ποιες είναι οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή.

Ζητεί μάλιστα από τον Πρωθυπουργό να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά η Βουλή, τα κόμματα και ο ελληνικός λαός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01