search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:26
MENU CLOSE

Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Εφήβων – Πανηγυρισμοί και δηλώσεις των πρωταγωνιστών (Video)

03.08.2015 04:48
Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Εφήβων – Πανηγυρισμοί και δηλώσεις των πρωταγωνιστών  (Video) - Media

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και ωριμότητα, δεδομένης της ηλικίας των παικτών, η Εθνική Εφήβων με σπουδαία ανατροπή στον «χρυσό», όπως εξελίχθηκε, επίλογο της στο Ευρωπαϊκό του Βόλου, έκαμψε με 64-61 την αντίσταση της Τουρκίας στον τελικό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά από επτά χρόνια! 

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και ωριμότητα, δεδομένης της ηλικίας των παικτών, η Εθνική Εφήβων με σπουδαία ανατροπή στον «χρυσό», όπως εξελίχθηκε, επίλογο της στο Ευρωπαϊκό του Βόλου, έκαμψε με 64-61 την αντίσταση της Τουρκίας στον τελικό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά από επτά χρόνια! Νωρίτερα, η Λιθουανία επικράτησε με 74-49 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στον «μικρό τελικό» και «ανέβηκε» στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 25-37, 41-48, 64-61

 

Γιώργος Παπαγιάννης

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

 

 

Συγχαρητήρια από την Πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία 

Προκόπης Παυλόπουλος: Μας κάνατε περήφανους

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων μπάσκετ που διεξήχθη στον Βόλο σήμερα “μας κάνει υπερήφανους,” είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την εθνική ομάδα, ο κ. Παυλόπουλος είπε, «Η μεγάλη ευρωπαϊκή σας κατάκτηση και διάκριση μας κάνει υπερήφανους. Πέραν τούτου παραδίδει σ’ όλους μας ένα διπλό, τουλάχιστον, δίδαγμα:

Πρώτον, το δίδαγμα των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας γενιάς, πολύ πέρα και από τα σύνορα της Χώρας μας.

Και, δεύτερον, το δίδαγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε οι Έλληνες, μεσ’ από την συνεπή συλλογική προσπάθεια και την συνακόλουθη ενότητα, μπροστά σε μεγάλους εθνικούς στόχους.”

Τσίπρας: Η επιτυχία σας δίνει χαρά και συγκίνηση σε έναν ολόκληρο λαό

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων του μπάσκετ, τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ από την Εθνική Εφήβων.

«Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στην φιναλίστ Τουρκία, καθώς και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ δίνει χαρά και συγκίνηση σε έναν ολόκληρο λαό, αποδεικνύοντας ότι η συλλογικότητα, η πίστη στο στόχο και η αυταπάρνηση είναι συστατικά που οδηγούν σε τέτοιες μεγάλες στιγμές», και κατέληξε στην δήλωσή του «η χαρά μας για την σημερινή επιτυχία, είναι ευχή για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής μας Ομάδας Ανδρών, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δώσει τη δική της μάχη στο Ευρωμπάσκετ».

 

Μεϊμαράκης: Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ U18, από την Εθνική μας Ομάδα Εφήβων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Εθνική μας Ομάδα Εφήβων του μπάσκετ, σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά, μας έκανε όλους υπερήφανους!

Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας!

Γεννηματά: Θερμά συγχαρητήρια

“Σήμερα, για μια φορά ακόμη, ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό μπάσκετ μας έκανε όλους περήφανους” δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Εφήβων.

“Η επιτυχία αυτή είναι ακόμη σημαντικότερη, γιατί ήρθε από τη νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού. Η Εθνική Εφήβων δείχνει το δρόμο για μια Ελλάδα της προσπάθειας, της επιμονής, της νίκης. Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, στους προπονητές, σε όλους τους συντελεστές”.

Κοντονής: Η επιτυχία σας μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία

Τα θερμότερα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την απίστευτη ανατροπή, σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα μπάσκετ U18 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Βόλο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για μία ακόμη φορά ο ελληνικός αθλητισμός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μας γέμισε χαρά και απέδειξε ότι με συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το μπάσκετ διατηρεί την εξαιρετική παράδοση που έχει επί σειρά δεκαετιών συνεχίζοντας τις διακρίσεις σε κάθε επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:26