search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 05:54
MENU CLOSE

Αλεξιάδης: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι 100 δόσεις

05.08.2015 09:21
Αλεξιάδης: Πάνω από 175.000 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για την λίστα Λαγκάρντ - Media

«Λύνονται τα όποια ζητήματα στα φορολογικά, αλλά το γενικό κλίμα είναι ότι θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις» είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

 

«Λύνονται τα όποια ζητήματα στα φορολογικά, αλλά το γενικό κλίμα είναι ότι θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις» είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Η ρύθμιση με τις 100 δόσεις, έχει λήξει, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να ενταχθεί τώρα στη ρύθμιση, μόλις περάσει το στάδιο της συμφωνίας και των διαπραγματεύσεων θα συζητήσουμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη ρύθμιση αυτή, πως μπορούμε να διατηρήσουμε μία ροή εσόδων, γιατί όταν έγινε αυτή η ρύθμιση υπήρχε άλλη ροή στην αγορά. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το πρόβλημα που έχει η ελληνική οικονομία και ο Έλληνας πολίτης, καταλαβαίνουμε τα προβλήματα ρευστότητας, πρέπει να είμαστε με ρεαλισμός απέναντι σε αυτά τα προβλήματα. Εξετάζουμε το θέμα της αποπληρωμής των φόρων των πολιτών να μην πέσουν όλες μαζί σε 4 ή 5 μήνες» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «θα ξαναδούμε κριτήρια για την εισαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων» ανάλογα με τα εισοδήματα που έχει ο κάθε ένας.

«Είναι στο τραπέζι το θέμα των 100 δόσεων και θα το δούμε με ρεαλισμό» και τόνισε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να πεις σε ένα επιχειρηματία που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση ότι θα του αφαιρέσεις τη διευκόλυνση των 100 δόσεων» πρόσθεσε ο υπουργός.

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ είπε ότι έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις. «Έχουμε δεδομένη την οροφή και το ποσό που πρέπει να εισπράξουμε, με δεδομένο αυτό κοιτάμε τι αλλαγές μπορούν να γίνουν ώστε ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός».

Για το θέμα των ελέγχων και των κεφαλαίων στο εξωτερικό είπε ότι ολοκληρώνονται οι έλεγχοι με τις διασταυρώσεις των καταθέσεων των πολιτών, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα.

«Έχουμε ελέγξει περίπου 1600 επιχειρήσεις και η παραβατικότητα είναι κάτω από το 25%. Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι όλο το επόμενο διάστημα. Οι έλεγχοι δεν κατευθύνονται στον φούρνο και το τυροπιτάδικο, ξεκινάμε από τα πολύ ακριβά ξενοδοχεία, τα κέντρα διασκέδασης και θα πάμε στους πάντες. Και προειδοποίησε ότι όσοι κάνουν «τσαμπουκάδες» σε ελέγχους να σταματήσουν», τονίζοντας ότι θα πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν. «Δεν θα πληρώσει μόνο η επιχείρηση που φοροδιαφεύγει, αλλά και το κύκλωμα που τους βοήθησε να φοροδιαφύγει» είπε ο υπουργός.

 «Είμαστε σε συνεργασία και με άλλες χώρες για τη δημιουργία ενός πλαισίου για την εθελοντική επιστροφή των χρημάτων είπε ο υπουργός. Είμαστε στο στάδιο των επαφών με άλλες χώρες, έχουν γίνει επαφές, δεν θα γίνει το νομοσχέδιο σε δύο μέρες, αλλά το επόμενο διάστημα θα έρθει εθελοντική ρύθμιση για την εθελοντική επιστροφή χρημάτων από το εξωτερικό» τόνισε ο υπουργός. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46