search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03
MENU CLOSE

Οι ταινίες της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1880
03-09-2015
03.09.2015 03:00
Πότε θα γίνει επιτέλους το πολυαναμενόμενο reunion των Friends; - Media

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου.

 
Το χάρισμα
 
Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Ποϊάρτ. Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Έιμπι Κόρνις
 
Στο υπερφυσικό θρίλερ ο ειδικός πράκτορας του FBI Τζο Μέριγουεδερ και η βοηθός του Κάθι Κάουλες αντιμετωπίζουν μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Αποφασίζουν να ζητήσουν τη βοήθεια του πρώην συνεργάτη του και γιατρού Τζον Κλάνσι, ο οποίος τα είχε παρατήσει όλα όταν πέθανε η κόρη του. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι το χάρισμα του γιατρού να βλέπει οράματα δεν είναι αρκετό…
 
Φάλσταφ: Οι καμπάνες του μεσονυχτίου
 
Σκηνοθεσία: Όρσον Γουέλς. Παίζουν: Όρσον Γουέλς, Κιθ Μπάξτερ, Τζον Γκίλγκουντ, Ζαν Μορό
 
Στην κλασική αυτή ταινία του Όρσον Γουέλς, ο Ερρίκος ο Δ’, σφετεριστής του θρόνου της Αγγλίας, προσπαθεί να καταστείλει τις εξεγέρσεις των ευγενών που στρέφονται κατά της εξουσίας του. Ο γιος του, Χαλ, προτιμά την παρέα του Φάλσταφ, ενός εύθυμου γερο-γλεντζέ που ζει σε πορνείο. Όταν, όμως, ανεβαίνει στον θρόνο της Αγγλίας ως Ερρίκος ο Ε’, απαρνείται τον φίλο και πνευματικό του πατέρα και τον εξορίζει από την αυλή, κάτι που έχει ως συνέπεια να σπάσει τη φιλία του με τον Φάλσταφ.
 
We are your friends
 
Σκηνοθεσία: Μαξ Τζόζεφ. Παίζουν: Ζακ Έφρον, Έμιλι Ρατακόφσκι 
 
Η ηλεκτρονική μουσική και η νυχτερινή ζωή του Χόλιγουντ είναι το φόντο των περιπετειών του 23χρονου επίδοξου dj Κόουλ. Η ζωή του θα αλλάξει όταν γνωρίζει τον χαρισματικό και έμπειρο dj Τζέιμς, που τον παίρνει υπό την προστασία του. Τα πράγματα, όμως, παίρνουν περίεργη τροπή όταν ο Κόουλ ερωτεύεται την κοπέλα του Τζέιμς.
 
Τρελό θηριοτροφείο: Η νέα γενιά
 
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκολντστάιν, Τζον Φράνσις Ντέιλι
Παίζουν: Εντ Χελμς, Κριστίνα Απλγκέιτ, Λέσλι Μαν, Κρις Χεμσγουόρθ
 
Η νέα γενιά των Γκρίζγουολντ ξεκινά για μια εκδρομή γεμάτη απρόοπτα. Ο ενήλικας πια Ράστι Γκρίνσγουολντ κάνει έκπληξη στη σύζυγό του και στους δυο του γιους ένα ταξίδι στο αγαπημένο, οικογενειακό, αμερικάνικο πάρκο, το Walley World. Κι όμως, όλα θα πάνε στραβά…
 
Η σκλάβα της αγάπης
 
Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιχάλκοφ. Παίζουν: Ελένα Σολοφέι, Ραντιόν Νακαπέτοφ
 
1918. Κριμαία, Ρωσία. Η Όλγα Βεζένσκαγια, ντίβα του βωβού σινεμά, γυρίζει μια ταινία μετά τον τελευταίο της θρίαμβο «Σκλάβα της αγάπης». Το συνεργείο περιμένει την άφιξη από τη Μόσχα του συμπρωταγωνιστή και εραστή της Μαξάκοφ, ο οποίος έχει προσχωρήσει στους Μπολσεβίκους. Ο εμφύλιος μεταξύ των «κόκκινων» Μπολσεβίκων επαναστατών και των «λευκών» Τσαρικών που μαίνεται στην υπόλοιπη χώρα πλησιάζει κι η αίσθηση του «τέλους εποχής» πλανάται στην ατμόσφαιρα.
 
Ντερσού Ουζάλα
 
Σκηνοθεσία: Ακίρα Κουροσάβα. Παίζουν: Γιούριλι Σόλομιν, Μαξίμ Μουνζούκ
 
Πρόκειται για ένα οικολογικό δράμα, έναν ύμνο στη φύση, που βασίστηκε στα δύο βιβλία του τοπογράφου/εξερευνητή Βλαντιμίρ Αρσένιεφ, ο οποίος το 1902 μαζί με την ομάδα του στάλθηκε να χαρτογραφήσει την περιοχή Ουσούρι της Σιβηρίας. Εκεί γνωρίζεται με τον μικρόσωμο ηλικιωμένο κυνηγό Ντερσού Ουζάλα, ο οποίος μιλάει με το νερό, τη φωτιά, τον άνεμο. 
 
Ακόμα στις αίθουσες: «Τα μυαλά που κουβαλάς» του Πιτ Ντοκτέρ (παιδική ταινία)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03