search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Θρήνος στον αποχαιρετισμό του Αϊλάν, του συμβόλου του προσφυγικού δράματος… (Photos + Video)

04.09.2015 10:59
Θρήνος στον αποχαιρετισμό του  Αϊλάν, του συμβόλου του προσφυγικού δράματος... (Photos + Video) - Media

Η τελευταία πράξη του δράματος με τον τραγικό χαμό του μικρού Αϊλάν του αδερφού του και της μητέρας τους γράφτηκε στο Κομπάνι, όπου επέστρεψε ο πατέρας για να θάψει τα αγόρια του και τη γυναίκα του…

 

Η τελευταία πράξη του δράματος με τον τραγικό χαμό του μικρού Αϊλάν του αδερφού του και της μητέρας τους γράφτηκε στο Κομπάνι, όπου έγινε η ταφή των συμβόλων του προσφυγικού δράματος.

Βλέποντας τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη κατά τη διάρκεια της “Τελετής των Μαρτύρων” ο τραγικός πατέρας λύγισε μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι έφθασε το πρωί στην τουρκική συνοριακή πόλη Σούρουτς συνοδεύοντας τα φέρετρα του μικρού Αϊλάν, του μεγαλύτερου αδελφού του και της μητέρας τους και διέσχισε τα συρο-τουρκικά σύνορα με κατεύθυνση το Κομπάνι.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στο συνοριακό πέρασμα, ο Αμπντουλάχ Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες.

«Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις –όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες– να δουν (τι συνέβη) στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01