search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:03
MENU CLOSE

Έφτασαν τα 100 τα θύματα της γρίπης Η1Ν1

21.02.2011 17:59
Έφτασαν τα 100 τα θύματα της γρίπης Η1Ν1 - Media

Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό Η1Ν1 στην Ελλάδα ενώ 127 άτομα νοσηλεύονται μέχρι στιγμής σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό Η1Ν1 στην Ελλάδα ενώ 127 άτομα νοσηλεύονται μέχρι στιγμής σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τη προηγούμενη εβδομάδα κορυφώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης στην Ελλάδα και τονίζουν ότι την τρέχουσα εβδομάδα και την ερχόμενη θα καταγραφεί και αύξηση των θανάτων. Σταδιακή υποχώρηση της γρίπης, αναφέρουν, θα υπάρχει από τις αρχές του Μαρτίου και μετά από 6 εβδομάδες θα έχει υποχωρήσει πλήρως.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα σε συνάντηση εργασίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με τη συμμετοχή ειδικών εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας και άλλων φορέων, το 30% από όσους νοσηλεύονται λόγω της νέας γρίπης, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καταλήγουν. Η μέση ηλικία όσων προσβάλλονται από τον ιό Η1Ν1 είναι τα 53 έτη, ενώ υπολογίζεται ότι 57% όσων νοσούν είναι άνδρες.

Οι επιστήμονες τόνισαν, επίσης, ότι η Τσεχία, η Αυστρία, η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι τέσσερις χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασθέντων για τη νέα γρίπη και σημείωσαν ότι ποτέ δεν είναι αργά για εμβολιασμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01