search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:59
MENU CLOSE

Νησί της Μεσογείου θέλει να αγοράσει Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος για τους πρόσφυγες

04.09.2015 12:56
Νησί της Μεσογείου θέλει να αγοράσει Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος για τους πρόσφυγες - Media

Την επιθυμία να αγοράσει ένα νησί στη Μεσόγειο για την φιλοξενία προσφύγων εξέφρασε ο μεγιστάνας Ναγκίμπ Σαουίρις από την Αίγυπτο, μέσω αναρτήσεών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

 

Την επιθυμία να αγοράσει ένα νησί στη Μεσόγειο για την φιλοξενία προσφύγων εξέφρασε ο μεγιστάνας Ναγκίμπ Σαουίρις από την Αίγυπτο, μέσω αναρτήσεών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Η Ελλάδα ή η Ιταλία ας μου πουλήσει ένα νησί, θα κηρύξω την ανεξαρτησία του και θα φιλοξενήσω μετανάστες σε αυτό και θα τους προσφέρω θέσεις εργασίας για να οικοδομήσουν την νέα τους χώρα» επεσήμανε ο δισεκατομμυριούχος από την τηλεοπτική βιομηχανία στο twitter.

Ο Σαουίρις υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ιδέα του είναι εφικτή: «Έχετε δεκάδες νησιά τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και θα μπορούσαν αν φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες». Ωστόσο, αναγνώρισε τα νομικά εμπόδια που μπορεί να προκύψουν κατά την υλοποίησή της.

Στη συνέχεια, ο μεγαλοεπιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν «προσωρινά καταφύγια για να στεγαστούν οι άνθρωποι, μετά προσλαμβάνεις ανθρώπους για να χτίσουν σπίτια, σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Και αν τα πράγματα βελτιωθούν, όποιος επιθυμεί μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του».

Επιπλέον, ο Σαουίρις δήλωσε ότι θα πρέπει οι πρόσφυγες στην Ιταλία και την Ελλάδα να αντιμετωπίζονται ως «ανθρώπινα όντα» κι όχι ως ζώα.

Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο, ελπίζοντας να φτάσουν στην Ευρώπη μετά από την ταλαιπωρία των συγκρούσεων και της φτώχειας στις χώρες προέλευσής τους. Τουλάχιστον 2.600 άτομα έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01