search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:31
MENU CLOSE

Σκηνές που σοκάρουν σε «στρατόπεδο» προσφύγων στην Ουγγαρία – Πετάνε φαγητό σαν να ταΐζουν ζώα (Video)

11.09.2015 10:28
Σκηνές που σοκάρουν σε «στρατόπεδο» προσφύγων στην Ουγγαρία – Πετάνε φαγητό σαν να ταΐζουν ζώα (Video) - Media

Παγκόσμια κατακραυγή προκαλεί το video που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τις απάνθρωπες συνθήκες διανομής τροφίμων στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής της Ουγγαρίας, στο Ρόζκε, στα σύνορα με την Σερβία.

 

Παγκόσμια κατακραυγή προκαλεί το video που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τις απάνθρωπες συνθήκες διανομής τροφίμων στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής της Ουγγαρίας, στο Ρόζκε, στα σύνορα με την Σερβία.

Το βίντεο αυτό, το οποίο γυρίστηκε κρυφά την Τετάρτη από μια Αυστριακή εθελόντρια μέσα στον καταυλισμό του Ρόζκε, δείχνει περίπου 150 πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί σε έναν περιφραγμένο χώρο μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα και σπρώχνονται για να πιάσουν τα σακουλάκια με τα σάντουϊτς που τους πετούν Ούγγροι αστυνομικοί με κράνη και μάσκες υγιεινής.

Σε αυτούς που βρίσκονται μπροστά τα σάντουϊτς διανέμονται κανονικά χέρι με χέρι, ενώ για τους πίσω τα πετούν στον αέρα.

Μεταξύ του πλήθους βρίσκονται και γυναίκες και παιδιά, ενώ ορισμένοι σκαρφαλώνουν στα σύρματα της περίφραξης για να προσπαθήσουν να προσελκύσουν την προσοχή αυτών που διανέμουν τα σάντουϊτς.

“Είναι σαν να δίνουν τροφή σε ζώα που τα έχουν κλεισμένα σε έναν περιφραγμένο χώρο, σαν ένα Γκουαντάναμο στην Ευρώπη”, δήλωσε ο εθελοντής Κλάους Κούφνερ για το βίντεο αυτό το οποίο γύρισε η επίσης εθελόντρια Μιχαέλα Σπρίτζεντορφερ.

Οι δύο εθελοντές είχαν μαζί με άλλους πάει στο κέντρο υποδοχής για να μεταφέρουν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους πρόσφυγες.

“Ήταν απάνθρωπο και λέει επίσης κάτι για τους ανθρώπους αυτούς (τους πρόσφυγες) το να τους βλέπεις να μην τσακώνονται για τα τρόφιμα παρότι είναι ολοφάνερο ότι πεινούν πάρα πολύ”, σχολίασε η Σπρίτζεντορφερ.

Την Τρίτη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επέκρινε τις πολύ σκληρές συνθήκες στο κέντρο αυτό υποδοχής του Ρόζκε, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά την κυκλοφορία του βίντεο αυτού ξεκίνησε έρευνα.

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο κανάλι στο YouTube του Αυστριακού πολιτικού Αλεξάντερ Σπριτζεντόρφερ, συζύγου της Μιχαέλα.

Σε ερώτηση για το θέμα από το Reuters, η ουγγρική αστυνομία σημείωσε ότι ξεκίνησε “επείγουσα έρευνα” για το θέμα, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Η Ουγγαρία είναι η χώρα που έχει ήδη υψώσει φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία και αυξάνει σε 3800 τον αριθμό των στρατιωτών που έχει κινητοποιήσει για την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη της στα σύνορά της με την Σερβία.

Δείτε το video εδώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01