search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:28
MENU CLOSE

Αραχνοφοβία: “Επιδρομή” τεράστιων αραχνών σε πόλεις της Αγγλίας

24.09.2015 06:55
Αραχνοφοβία: "Επιδρομή" τεράστιων αραχνών σε πόλεις της Αγγλίας - Media

Αντιμέτωποι με επιδρομή τεράστιων αραχνών βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχής της βορειοδυτικής Αγγλίας την τελευταία εβδομάδα. Οι κάτοικοι έχουν αναφέρει ότι μεγάλες αράχνες «εισβάλλουν» στα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες.

 

Αντιμέτωποι με επιδρομή τεράστιων αραχνών βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχής της βορειοδυτικής Αγγλίας την τελευταία εβδομάδα. Οι κάτοικοι έχουν αναφέρει ότι μεγάλες αράχνες «εισβάλλουν» στα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτά τα πράγματα είναι ανησυχητικά μεγάλα» λέει ο Nick Oldham, που φωτογράφησε μία από τις αράχνες και προσθέτει «φανταστείτε το φόβο του γιου μου, όταν είδε αυτό το πράγμα στο δωμάτιό του».

Το συγκεκριμένο είδος αράχνης δεν ξεπερνά σε μήκος τα 5 με έξι εκατοστά, αλλά όπως αναφέρουν επιστήμονες που μίλησαν σε εφημερίδες, το ζεστό και υγρό καλοκαίρι συνέβαλε τόσο στην δραματική αύξηση του πληθυσμού, όσο και στην αύξηση του μεγέθους τους. Οι αράχνες για να αποφύγουν το κρύο που από νωρίς χτύπησε τη Βρετανία, ψάχνουν ζεστά μέρη και μπαίνουν στα σπίτια. Υπάρχουν αναφορές ότι το μέγεθος των αραχνών φτάνει έως τα 17 εκατοστά.

«Αυτή είναι η περίοδος όπου συναντάμε τις περισσότερες αράχνες αυτού του είδους» λένε οι επιστήμονες που τις χαρακτηρίζουν ως το πιο «φιλικό» είδος προς τον άνθρωπο, καθώς όπως επισημαίνουν δεν είναι καθόλου «ντροπαλές» και δεν φοβούνται να εμφανιστούν σε σπίτια. Ταυτόχρονα έχουν χαρακτηριστεί και ως ένα από τα πιο γρήγορα είδη αράχνης καθώς «τρέχουν»  με ταχύτητες που ξεπερνούν το ένα μέτρο το δευτερόλεπτο.

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Newcastle προειδοποίησε ότι στη Βρετανία παρατηρείται έξαρση στις «οικιακές» αράχνες αυτή την περίοδο.

Πηγή: Dailymail

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01