search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Η Ζωή έκανε το χρέος της για το Χρέος!

25.09.2015 13:33
Η Ζωή έκανε το χρέος της για το Χρέος! - Media

Το δικό της… πόρισμα για το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα διένειμε η Ζωή Κωνσταντοπουλου ελάχιστες στιγμές πριν ξεκινήσει η απολογιστική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους.

 

Το δικό της… πόρισμα για το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα διένειμε η Ζωή Κωνσταντοπουλου ελάχιστες στιγμές πριν ξεκινήσει η απολογιστική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.

«Ο αθέμιτος, παράνομος και επονείδιστος χαρακτήρας του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης του Αυγούστου 2015», είναι ο τίτλος του 19σέλιδου τεύχους, στις σελίδες του οποίου επικρίνεται σφοδρά το μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα. «Ακυρώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο είπε ξεκάθαρα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Υπήρξε παραίτηση από κυριαρχικά, θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του λαού και της χώρας», υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μας προκάλεσε απογοήτευση το τρίτο Μνημόνιο. Δεν χρησιμοποιήθηκαν τα πορίσματα της Επιτροπής στη διαπραγμάτευση».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θύμισε ότι η συγκρότηση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος αποτέλεσε δέσμευση, που την ανακοίνωσε και στην εναρκτήρια ομιλία της ως Προέδρου της Βουλής αμέσως μετά την εκλογή της, υπογραμμίζοντας ότι το «χρέος μπορούσε και έπρεπε, μπορεί και πρέπει να αποκηρυχθεί» και πως αυτή είναι «η μόνη βιώσιμη εναλλακτική για τη χώρα».

Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι η Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους δέχθηκε από την πρώτη στιγμή «πόλεμο» λάσπης, λοιδορίας και συκοφαντίας από εκείνους που «ενόχλησε, είναι πρόβλημα γι’ αυτούς που δεν ξέρουν τι να την κάνουν», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η είδηση για το σκασμένο λάστιχο «έπαιξε» μόλις πέντε ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής. Δήλωσε μάλιστα ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της καθώς όπως ανέφερε «είμαστε σε διαδικασία συγκρότησης εκείνων των δομών που θα επιτρέπουν να μην πεθάνει το έργο της επιτροπής ακόμη κι αν κάποιοι προσπαθήσουν να την σκοτώσουν». 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στο κόστος της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους, σημείωσε ότι κανένα μέλος της επιτροπής δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ ως αμοιβή και πρόσθεσε ότι το συνολικό κόστος ανήλθε σε 112.000 ευρώ, δαπάνη για μετακινήσεις, διαμονή, σίτιση, διερμηνεία και μετάφραση. Συμπλήρωσε ακόμη ότι η Βουλή κατά το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2015 δαπάνησε συνολικά 12,5 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014, σχολιάζοντας πως «δεν έχει υπάρξει πουθενά υπέρβαση προϋπολογισμού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:12