17/09/2019 16:39:50

Χρυσόγονος: Το σκάνδαλο Volkswagen το ήξερε η Κομισιόν εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια

Χρυσόγονος: Το σκάνδαλο Volkswagen το ήξερε η Κομισιόν εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια - Media

 

«Το σκάνδαλο Volkswagen το ήξερε η Κομισιόν εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια, αλλά τηρούσε αιδήμονα σιγή» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του Πρακτορείου 104,9 FM.

 «Δεν είχαν προσκομιστεί όλα τα στοιχεία, αλλά υπήρχαν καταγγελίες και στοιχεία ώστε τουλάχιστον να ξεκινούσε μία έρευνα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ήξερε δυο χρόνια, αλλά δεν ήθελε να θίξει τα συμφέροντα των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, που είναι η ατμομηχανή της γερμανικής οικονομίας και η γερμανική οικονομία είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τώρα, βέβαια, πόσο 'έξυπνη' ήταν αυτή η συμπεριφορά της Volkswagen, η οποία πουλούσε εν γνώσει της στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το παραποιημένο λογισμικό, τη στιγμή που ήξερε πόσο βαριά είναι τα πρόστιμα εκεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι παρανομείς, αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας».

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στην ερώτηση που κατέθεσε σε ό,τι αφορά τις δράσεις που προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέρ των ανηλίκων που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα, με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση του καπνίσματος σε επιβατικά οχήματα στην Αγγλία, όταν επιβαίνουν σ΄ αυτά ανήλικοι, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως «θα πρέπει να θεωρείται σοβαρή τροχαία παράβαση».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.