search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:00
MENU CLOSE

Τα «ησυχαστήρια» του Αιγαίου: Τρία μικρά νησιά για πραγματική χαλάρωση το Πάσχα

27.04.2024 07:00
nisi-new

Αν θες πραγματική χαλάρωση και ξεκούραση τις μέρες των εορτών του Πάσχα τα τρία παρακάτω νησιά είναι ότι πρέπει για αυτόν τον σκοπό.

Και επειδή η αλήθεια είναι ότι το Πάσχα πολλά είναι τα νησιά που γεμίζουν από επισκέπτες (π.χ. Σύρος, Πάρος, Κέρκυρα) καλό θα ήταν αν θες να ηρεμήσεις να επιλέξεις έναν προορισμό που δεν φημίζεται για την… κοσμοσυρροή του.

Το Αιγαίο προσφέρει πολλούς χαλαρούς προορισμούς και στα τρία παρακάτω μικρά νησιά δεν θα βρείτε ούτε πολυτέλειες, ούτε έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά αυθεντικές εμπειρίες και ουσιαστικές απολαύσεις.

Πάμε να τα δούμε:

1) Άγιος Ευστράτιος

Ναι καλά διαβάσατε. Ο Άγιος Ευστράτιος αποτελεί μία κουκίδα κυριολεκτικά στη μέση του Αιγαίου. Είναι το πιο απομονωμένο νησί του Αρχιπελάγους και απέχει από τη Λήμνο 18 ναυτικά μίλια, από τη Σκύρο 38, από τη Λέσβο 42, και από τη Χαλκιδική 48 περίπου ναυτικά μίλια. 

Το νησί που ήταν παλιά τόπος εξορίας πολιτικών κρατουμένων αποτελεί ένα μέρος που είναι ανέγγιχτο στο πέρασμα των χρόνων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα ο τουρισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους ντόπιους.

Το νησί και η παράκτια θαλάσσια ζώνη του είναι προστατευόμενος βιότοπος του δικτύου Natura 2000, ενώ σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια βουτιά στα πολύ καθαρά νερά. Επίσης, ο οικισμός του νησιού είναι τόσο μικρός που δεν χρειάζεται καν αμάξι.

2) Λειψοί

Μπορεί να αποτελεί μία κοσμοπολίτικη επιλογή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο το συγκεκριμένο νησί αποτελεί για το Πάσχα έναν ιδανικό προορισμό.

Βρίσκονται κοντά στη Λέρο και στην Πάτμο, είναι γνωστοί για την ήρεμη ατμόσφαιρα και τις υπέροχες παραλίες, ενώ είναι ιδανικός προορισμός για ξεκούραση.

Οι Λειψοί είναι ένα κρυφό διαμαντάκι του Αιγαίου που θα σε γοητεύσει με τις υπέροχες μυρωδιές, τον καυτό ήλιο και τα χαμόγελα των ντόπιων.

3) Κίμωλος

Η Κίμωλος ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων και βρίσκεται δίπλα στη Μήλο. Παρά τη μικρή της έκταση, διαθέτει πολλές ομορφιές. Ηφαιστειογενές νησί, με μοναδική ποικιλία πετρωμάτων, μεταξύ των οποίων και η κιμωλία από όπου πήρε και το όνομά της. Φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες με ψιλή αμμουδιά και βότσαλο σε γραφικούς μικρούς όρμους.

Το νησί είναι στην πραγματικότητα μία μικρογραφία των Κυκλάδων, η οποία περιλαμβάνει όλα εκείνα που αγαπάτε στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του συμπλέγματος.

Διαβάστε επίσης:

Διόνυσος: Ο οικισμός-«φάντασμα» στη Σητεία με τη «σκοτεινή» ιστορία (Videos)

ΒΙΟ.ΜΕ.: Πώς ένα εργοστάσιο κατάφερε να λειτουργεί χωρίς αφεντικά

Οι τρεις πιο παρεξηγημένες ως… «άσχημες» πόλεις της Ελλάδας (Part 2)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48