search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Οι τρεις πιο παρεξηγημένες ως… «άσχημες» πόλεις της Ελλάδας (Part 2)

20.04.2024 07:00
tripoli-new

Είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο μας ότι το συγκεκριμένο αφιέρωμα έχει… αρκετή δόση χιούμορ, καθώς σίγουρα το τι είναι «όμορφο» ή «άσχημο» στη ζωή μας είναι απολύτως υποκειμενικό.

Έτσι, μετά τη Θήβα, τον Πύργο και την Ηγουμενίτσα βρήκαμε άλλες 3 πόλεις που σίγουρα δεν τις λες και τις πιο όμορφες της Ελλάδας.

Η επιλογή είναι υποκειμενική και δεν αντικατροπτίζει την κοινή γνώμη, ούτε την πλειοψηφία των πολιτών. Βέβαια, από την άλλη υπάρχουν και κάποια… «standards» για να θεωρήσουμε μία πόλη όμορφη και… μάλλον οι τρεις παρακάτω δεν πληρούν και τόσο τις προϋποθέσεις.

1) Τρίπολη

Η Τρίπολη είναι ορεινή πόλη της Πελοποννήσου. Είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του Νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται χτισμένη σε οροπέδιο σε υψόμετρο 655 μέτρων. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2021 είναι 30.448 κάτοικοι.

Στην Τρίπολη έχει την έδρα της το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Παρόλο που η πόλη έχει πλούσια ιστορία, είναι γνωστή για τις «πολικές» θερμοκρασίες τον χειμώνα, αλλά και ότι δεν έχει ιδιαίτερη ζωή, ειδικά τις βραδυνές ώρες.

2) Λαμία

Η Λαμία είναι πόλη και πρωτεύουσα της Ρούμελης, Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Έχει πληθυσμό 58.289 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2021. Είναι κτισμένη στους βορειοανατολικούς πρόποδες του όρους Γουλινά, σε υψόμετρο 240 μέτρα.

Αν και βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και θα μπορούσε να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, δεν έχει να επιδείξει κάποιο τρομερό αξιοθέατο ή κάποιο σημείο αναφοράς. Το αντίθετο θα λέγαμε.

3) Αγρίνιο

Το Αγρίνιο είναι πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αποτελεί την έδρα του δήμου Αγρινίου και σύμφωνα με την ελληνική απογραφή του 2021, ως δήμος έχει πληθυσμό 89.691 κατοίκους. Μαζί με την Πάτρα και τα Ιωάννινα, αποτελούν τα τρία μεγαλύτερα αστικά κέντρα στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Το καλοκαίρι η ζέστη είναι ανυπόφορη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα κουνούπια και την υγρασία. Αλλά τουλάχιστον έχει κάποια σημεία στο «κέντρο» που είναι πιο όμορφα.

Διαβάστε επίσης:

Διόνυσος: Ο οικισμός-«φάντασμα» στη Σητεία με τη «σκοτεινή» ιστορία (Videos)

ΒΙΟ.ΜΕ.: Πώς ένα εργοστάσιο κατάφερε να λειτουργεί χωρίς αφεντικά

Ανάβρα: Tο χωριό-«θαύμα» με τη μηδενική ανεργία!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:56