search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:14
MENU CLOSE

Ο αγοραστής του ΟΛΠ απαλλάσσεται από δημοτικά τέλη, καταγγέλλει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

12.10.2015 12:11
Ο αγοραστής του ΟΛΠ απαλλάσσεται από δημοτικά τέλη, καταγγέλλει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας - Media

Ο αγοραστής του υπό ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ απαλλάσσεται από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους, ενώ το χρέος του οργανισμού προς τους Δήμους θα διαγραφεί, καταγγέλλει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ο αγοραστής του υπό ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ απαλλάσσεται από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους, ενώ το χρέος του οργανισμού προς τους Δήμους θα διαγραφεί, καταγγέλλει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της δόσης, που αναμένεται να ψηφιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.  

«Με το άρθρο 10 στο κεφάλαιο «διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» του πολυνομοσχεδίου που έχει τεθεί στη δημόσια διαβούλευση, ο επίδοξος αγοραστής του ΟΛΠ λαμβάνει δύο σημαντικά «δώρα», αφενός την απαλλαγή και προστασία από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους αφετέρου τη διαγραφή  -λόγω αναδρομικότητας- των χρεών του ΟΛΠ προς τους Δήμους», καταγγέλλει ο Δήμος, σημειώνοντας πως τα χρέη του ΟΛΠ προς το τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που είναι αναγκασμένος να επιλέξει αν θα ταΐσει την οικογένεια του ή θα πληρώσει τη ΔΕΗ, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος  συμπολίτης μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει δημοτικά τέλη γιατί διαφορετικά θα του κόψουν το ρεύμα, κοιτούν με απορία και αγανάκτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη, προστατεύει αυτούς που χρησιμοποιούν τη γη και τη δημόσια περιουσία για να θησαυρίσουν», καταγγέλλει η δημοτική αρχή, ενώ δηλώνει ότι μαζί με τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες θα αγωνιστεί για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01