search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Προσπάθειες για συνεννόηση εντός της ΝΔ – «Μόνος αντίπαλός μας ο Τσίπρας» λένε οι 4

14.10.2015 16:20
Προσπάθειες για συνεννόηση εντός της ΝΔ – «Μόνος αντίπαλός μας ο Τσίπρας» λένε οι 4 - Media

Μήνυμα ενότητας προσπάθησαν να στείλουν οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, μετά από συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Μήνυμα ενότητας προσπάθησαν να στείλουν οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, μετά από συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Οι 4 εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για διαφάνεια, τήρηση του καταστατικού το κόμματος και ενότητα:

«Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου».

Μετά τη συνάντηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σύντομη δήλωση, αναφέροντας ότι «η ΝΔ προχωράει μπροστά ενωμένη, αυτό θέλει η βάση του κόμματος και αυτό χρειάζεται η Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία σείστηκε συθέμελα την Τρίτη, μετά την «εισβολή» Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, τις ύβρεις που ο ίδιος διέψευσε και τις απειλές για μηνύσεις από τον γενικό διευθυντή του κόμματος Κώστα Τσιμάρα.

Βουλευτές θέτουν θέμα αναβολή της εκλογής μέχρι τον Μάρτιο

Στο μεταξύ, σε εξέιξη βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος για να αποφασιστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στη Βουλή, ενόψει των κρίσιμων νομοσχεδίων που φέρνει η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη και βουλευτές της παράταξης δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς όπως έγινε γνωστό, στην συνεδρίαση της Κ.Ο. βουλευτές με επικεφαλής τον Μάριο Σαλμά θα παρουσιάσουν υπογεγραμμένο κείμενο με το οποίο θα ζητούν την αναβολή της εκλογής προέδρου μέχρι τον Μάρτιο.

Το σκεπτικό τους είναι ότι θα πρέπει να τηρηθεί η  προ των εκλογών απόφαση, ότι το καθεστώς ηγεσίας που υπάρχει στη ΝΔ πρέπει να παραμείνει μέχρι το Μάρτιο.

Παράλληλα θέτουν και θέμα καταστατικού, το οποίο καταστρατηγήθηκε όπως ισχυρίζονται με το ζήτημα της συλλογής των υπογραφών του κάθε υποψηφίου. Παράλληλα ζητούν και την διεξαγωγή Εκτάκτου Συνεδρίου, όπου μόνο μέσα από την διαδικασία αυτή θα μπορέσει να αλλάξει το καταστατικό εκλογής του νέου αρχηγού. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01