search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:43
MENU CLOSE

Πορτογαλία: Αναλαμβάνει καθήκοντα η -βραχύβια, όπως όλα δείχνουν- νέα κυβέρνηση Κοέλιο

27.10.2015 15:32
Πορτογαλία: Αναλαμβάνει καθήκοντα η -βραχύβια, όπως όλα δείχνουν- νέα κυβέρνηση Κοέλιο - Media

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο παρουσίασε σήμερα στον αρχηγό του κράτους Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα τη σύνθεση της κυβέρνησης μειοψηφίας της οποίας ηγείται.

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο παρουσίασε σήμερα στον αρχηγό του κράτους Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα τη σύνθεση της κυβέρνησης μειοψηφίας της οποίας ηγείται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας, η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει καθήκοντα την Παρασκευή. Ωστόσο η αριστερά, που διαθέτει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να ρίξει την κυβέρνηση μόλις παρουσιάσει το πρόγραμμά της, κάτι που αναμένεται να συμβεί το αργότερο δέκα ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο Πάσος Κοέλιο πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Πέμπτη αφού ο συνασπισμός του κέρδισε σε αριθμό ψήφων τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όμως έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο υπέρ των αριστερών κομμάτων.

Οι Σοσιαλιστές διαπραγματεύονταν μια συμφωνία συνασπισμού με το Αριστερό Μπλοκ και το Κομμουνιστικό Κόμμα. Τα τρία κόμματα επέκριναν τον πρόεδρο για τον διορισμό του Πάσος Κοέλιο ως πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον χάσιμο χρόνου.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του Πάσος Κοέλιο έχουν καλέσει τις τελευταίες ημέρες τους Σοσιαλιστές σε επανάληψη του διαλόγου.

Ο Πάολο Πόρτας, επικεφαλής του μικρότερου εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού CDS-PP, θα παραμείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι, υπουργός Οικονομικών από τα μέσα του 2013, θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιό της στο νέο υπουργικό συμβούλιο, όπως και οι περισσότεροι υπουργοί.

Η πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της οικονομίας, έπειτα από μια κρίση χρέους και ένα διεθνές πρόγραμμα στήριξης, θα τεθεί σε κίνδυνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01