search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:34
MENU CLOSE

Χιλή: Ο Πάμπλο Νερούδα ίσως δολοφονήθηκε από το καθεστώς Πινοσέτ

06.11.2015 06:58
Χιλή: Ο Πάμπλο Νερούδα ίσως δολοφονήθηκε από το καθεστώς Πινοσέτ  - Media

Η κυβέρνηση της Χιλής, αναγνωρίζει ότι ο Νομπελίστας ποιητής Πάμπλο Νερούδα, ίσως δολοφονήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς του Πινοσέτ.

Η κυβέρνηση της Χιλής, αναγνωρίζει ότι ο Νομπελίστας ποιητής Πάμπλο Νερούδα, ίσως δολοφονήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς του Πινοσέτ.

Το υπουργείο εσωτερικών σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, αναφέρει ότι ο ποιητής ίσως δεν πέθανε από καρκίνο όπως είναι γνωστό αλλά δολοφονήθηκε μετά το πραξικόπημα του ΠΙνοσέτ.

Το υπουργείο αναγνωρίζει ως έγκυρο έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Ισπανική εφημερίδα El Pais,

Το συγκεκριμένο έγγραφο ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο υπεύθυνο για τον θάνατο του Νερούδα.

 Ωστόσο το υπουργείο προσθέτει ότι το υπουργείο έχει αναθέσει τη σχετική έρευνα σε μία ομάδα ειδικών αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα.

Ο Πάμπλο Νερούδα ήταν γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις και στενός φίλος του Αλλιέντε. Έπασχε από καρκίνο του προστάτη, προγραμμάτιζε να αυτοεξοριστείνα φύγει από τη χώρα, κάτι που δεν ήθελε το καθεστώς γιατί θα αποτελούσε μία πολύ ισχυρή φωνή κατά του Πινοσέτ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:30