search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:55
MENU CLOSE

158 εκατ. δολ. «έπιασε» το «Ξαπλωμένο γυμνό» του Μοντιλιάνι

10.11.2015 10:49
158 εκατ. δολ. «έπιασε» το «Ξαπλωμένο γυμνό» του Μοντιλιάνι - Media

Ο πίνακας του Μοντιλιάνι «Ξαπλωμένο γυμνό» πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’ s στη Νέα Υόρκη για 157.7 εκατομμύρια δολάρια. 

 

Ο πίνακας του Μοντιλιάνι «Ξαπλωμένο γυμνό» πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’ s στη Νέα Υόρκη για 157.7 εκατομμύρια δολάρια. Και μπορεί να είναι «τρελό» το ποσό, αλλά δεν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος.

Την πρώτη θέση κατέχει ο Πικάσο και «Οι γυναίκες από το Αλγέρι» που «χτύπησαν» 166 εκατ. δολ.

Το «Ξαπλωμένο γυμνό» (χρονολογείται 1917-18) του Μοντιλιάνι πάντως, όταν εκτέθηκε στην μοναδική έκθεση του καλλιτέχνη στο Παρίσι είχε προκαλέσει σάλο καθώς θεωρήθηκε προκλητικός. Οι επισκέπτες μάλιστα, είχαν καλέσει την αστυνομία για να βάλει τάξη.

Ο πίνακας, σύμφωνα με την Wall Street Journal, πέρασε τώρα στα χέρια του Κινέζου συλλέκτη έργων τέχνης Λιου Γικιάν, ο οποίος είχε ιδρύσει με τη σύζυγο του το Long Museum στη Σανγκάη. 

Αυτό είναι το ζεύγος που απέκτησε τον πίνακα

«Οι γυναίκες από το Αλγέρι» του Πικάσο κατέχουν την πρώτη θέση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:52