search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:35
MENU CLOSE

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν για το ασφαλιστικό γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί

10.11.2015 12:37
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν για το ασφαλιστικό γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί - Media

Άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη ενάντια στις διατάξεις του ασφαλιστικού που θίγουν αναδρομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου….

 

Άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη ενάντια στις διατάξεις του ασφαλιστικού που θίγουν αναδρομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.

Με τη τροποποίηση του ασφαλιστικού που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, τα προσβλεπόμενα έσοδα θα μειωθούν, με αντίστοιχη μείωση και της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών, τόνισαν οι επικεφαλής των τριών επιστημονικών φορέων και ενημέρωσαν αναλυτικά για τις επιπτώσεις της κατάργησης της δυνατότητας που δόθηκε πριν λίγους μήνες στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Οι τρεις πρόεδροι των επιστημονικών φορέων σημείωσαν ότι η διάταξη πλήττει άμεσα και αναδρομικά 20.000 μηχανικούς, 6.000 δικηγόρους και 7.000 ιατρούς και για αυτό το λόγο ξεκινούν δικαστικές προσφυγές εντός της εβδομάδας  σε όλους τους βαθμούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι μόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01