search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:30
MENU CLOSE

Πλήρη κάλυψη σε Λάμπρου παρείχε ο Παρασκευόπουλος – Ενήμερος ο πρωθυπουργός

24.11.2015 13:05
Πλήρη κάλυψη σε Λάμπρου παρείχε ο Παρασκευόπουλος – Ενήμερος ο πρωθυπουργός - Media

Παρέχοντας πλήρη στήριξη στον Πάνο Λάμπρου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγησε κατά την παρουσία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι κατ’ εντολή του ο Πάνος Λάμπρου συνομιλούσε με κρατούμενους προκειμένου να αποφορτιστεί και να εξομαλυνθεί η κατάσταση υψηλής έντασης που επικρατούσε στις φυλακές εξαιτίας εξεγέρσεων, απεργιών πείνας αλλά και του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών καταστημάτων.

 

Παρέχοντας πλήρη στήριξη στον Πάνο Λάμπρου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγησε κατά την παρουσία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι κατ’ εντολή του ο Πάνος Λάμπρου συνομιλούσε με κρατούμενους προκειμένου να αποφορτιστεί και να εξομαλυνθεί η κατάσταση υψηλής έντασης που επικρατούσε στις φυλακές εξαιτίας εξεγέρσεων, απεργιών πείνας αλλά και του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Ο κ. Λάμπρου ήταν ένας άνθρωπος,σοβαρός, μετρημένος και λογικός. Σκέφτηκα ότι οι υπηρεσίες του μπορεί να είναι πολλές χρήσιμες. Με δική μου εντολή ο Λάμπρου επισκέφθηκε τις φυλακές όπου υπήρχαν εξεγέρσεις και απεργίες μετέφερε τις θέσεις του Υπουργείου και υποδεχόταν τα αιτήματα», υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Όπως είπε «όταν άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου, για την αντιμετώπιση εξεγέρσεων και αεργιών πείνας που ήταν εξαιρετικά δύσκολο φαινόμενο θα μου ήταν πολύ δύσκολο να περιφέρομαι σε όλες τις φυλακές. Σε μια επίσκεψη που είχε γίνει με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μου γνώρισαν τον κ. Λάμπρου ως άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να έρχεται σε επαφή με κρατούμενους, να τους μεταφέρει απόψεις του Υπουργείου, να ακούει αιτήματα και θα μπορούσε να προσφέρει στον κατευνασμό των εντάσεων».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος υπενθύμισε μάλιστα ότι και ο ίδιος κατά το παρελθόν έχει λειτουργήσει ως «Πάνος Λάμπρου» τόσο επί κυβέρνησης ΝΔ όσο και επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Το 1990 επί υπουργίας Αθανάσιου Κανελλόπουλου προκειμένου να «κατασβεστεί» η τρίμηνη εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και αργότερα επί υπουργίας Βαγγέλη Βενιζέλου όταν και πήγε στις φυλακές της Πάτρας.

«Ενήμερος ο Τσίπρας»

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις επαφές που είχε ο Πάνος Λάμπρου με κρατούμενους στις φυλακές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «έχω βρεθεί σε ευρύτερη συζήτηση με περισσότερα μέλη της κυβέρνησης στην οποία έγινε λόγος για το ότι ο κ. Λάμπρου έχει αυτή την αποστολή, να κατευνάσει τις φυλακές και ότι η ιστορία έχει λήξει και ότι βαίνουμε σε μια κατάσταση ομαλότητας. Αν θυμάμαι καλά μια φορά έγινε και παρουσία του Πρωθυπουργού η συζήτηση». Για το θέμα της επέμβασης της αστυνομίας στις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε πως δεν θυμάται αν το Μαξίμου του είχε συστήσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι για το ζήτημα είχε μιλήσει με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Οι προστριβές με τον Πανούση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειωσε ότι είχε προστριβές με τον Γιάννη Πανούση, για τις οποίες ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος «του είχε γίνει σαφές ότι είχαμε κάποιες διαφωνίες, αλλά του είχε γίνει επίσης σαφές ότι δεν ήταν ένα φαινόμενο με τόσο μεγάλη έκταση».

Και ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δυο περιστατικά προστριβών με τον Γιάννη Πανούση. «Η μία όταν είπε ότι ένας κρατούμενος θα δολοφονηθεί. Το θεώρησα πολύ επικίνδυνο. Η δημόσια εξαγγελία ότι κάποιος μπορεί να δολοφονηθεί είναι από μόνη της επικίνδυνη. Του διαμαρτυρήθηκα. Η δεύτερη προστριβή ήταν όταν κάποια στιγμή μια πρωτοβουλία η οποία απηχούσε διάφορους κύκλους πιθανώς και τους Πυρήνες της Φωτιάς είχε κάνει ανακοίνωση που αναφερόταν υβριστικά στον κ. Πανούση και σε μένα για επέμβαση της αστυνομίας στον Κορυδαλλό κάνοντας λόγο για φασίστα υπερυπουργό. Διαμαρτυρήθηκε ο Πανούσης γιατί δεν διέψευσα ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή για την επέμβαση στα κελιά. Του απάντησα ότι νομίζω ότι ουδέποτε απάντησα σε αυτά τα κείμενα. Θεώρησα ότι δεν είχε νόημα ο διάλογος του υπουργού με κείμενα απολύτως έξαλλα. Του είπα ότι έτσι κι αλλιώς δε απαντούσα. Ήταν υπερβολικό δύο υπουργοί να κάνουν διάψευση. Του είπα «Καλά κάνεις και λες ότι δεν έδωσες εντολή αλλά δεν έπρεπε να πεις ότι αυτό το έκανε ο υπεύθυνος που κρύβεται φωτογραφίζοντας εμένα».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:29