22/08/2019 04:54:03
19.11.2009

ΗΠΑ: Όχι στις θρησκευτικές πινακίδες

Μια πινακίδα κυκλοφορίας, που εκδόθηκε από την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας προς δόξαν της χριστιανικής θρησκείας και η οποία έγραφε «Πιστεύω» έχοντας δίπλα έναν σταυρό, κρίθηκε αντισυνταγματική από ομοσπονδιακό δικαστή. Η δικαστής έκρινε ότι η τοπική Βουλή, που ψήφισε ομόφωνα το 2008 τη δημιουργία αυτής της πινακίδας κυκλοφορίας, προή γαγε με αυτό τον τρόπο «μια συγκεκριμένη θρησκεία» και ήταν συνεπώς σε αντίθεση με το αμερικανικό σύνταγμα.

«Οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής καταλαβαίνει ότι μια πινακίδα κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί από τις αρχές και έχει τα εμβλήματα του χριστιανισμού έχει την υποστήριξη αυτών των αρχών. Κυρίως από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη πινακίδα κυκλοφορίας που να αναφέρεται σε άλλη θρη σκεία», τονίζει η δικαστής. «Πρόκειται για μεγάλη είδηση, η κυβέρνηση δεν πρέπει ποτέ να ευνοεί μια θρησκεία έναντι μιας άλλης», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Μπάρι Λιν, διευθυντής της Ένωσης υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους.

Την προσφυγή ενάντια στις πινακίδες αυτές έκαναν τρεις πάστορες, ένας ραβίνος, η Ένωση των ινδουιστών της Αμερικής και μια οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Αράβων της Αμερικής. Καταδικάστηκε για θορυβώδη

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.