search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:02
MENU CLOSE

Μείωση φόρων στον ΟΑΕΕ – Ανάσα για 750.000 ασφαλισμένους

27.11.2015 06:08
Ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναδρομικές εισφορές που καταλογίζει ο ΟΑΕΕ σε δημοσιογράφους με «μπλοκάκι»       - Media

Αλλάζουν όλα στον ΟΑΕΕ με το υπουργείο Εργασίας να εξετάζει να καθιερώσει ένα κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης το οποίο θα κυμαίνεται από 150 έως και 200 ευρώ το μήνα.

 

Αλλάζουν όλα στον ΟΑΕΕ με το υπουργείο Εργασίας να εξετάζει να καθιερώσει ένα κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης το οποίο θα κυμαίνεται από 150 έως και 200 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο από εκεί και πέρα και με βάση το σενάριο που εξετάζει το υπουργείο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν τις εισφορές τους ανάλογα με το πραγματικό τους εισόδημα καθώς, η ιδέα του υπολογισμού εισφορών με βάση τον τζίρο φαίνεται ότι εγκαταλείπεται οριστικά και για τους 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ.

Το κλειδί στον ανασχεδιασμό των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο θα προσδιοριστεί το εισόδημα βάσει του οποίου θα καταβάλουν τις εισφορές τους και αυτό γιατί σχεδόν οι 7 στους 10 δηλώνουν (εμφανίζουν) εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι αν μπει ως ενιαίο ποσοστό το 20%, οι εισφορές για τους περισσότερους θα πέσουν αυτόματα στα 2.000 ευρώ το χρόνο, όταν σήμερα ξεκινούν από 2.400 ευρώ και φτάνουν ως τις 12.000 ευρώ. Για να αποφευχθεί μια τόσο μεγάλη μείωση στις εισφορές και για να μην καταρρεύσουν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, εξετάζεται να καθιερωθεί ένα ελάχιστο ποσό ασφαλιστικής κάλυψης που θα είναι ίδιο για όλους, στα 150 έως 200 ευρώ το μήνα.

Αυτή η ελάχιστη εισφορά θα παρέχει στους ασφαλισμένους πλήρη κάλυψη (συνταξιοδοτική και περίθαλψη) και από εκεί και πάνω θα επιλέγουν τι θέλουν να πληρώσουν ανάλογα με το εισόδημά τους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:02