search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:13
MENU CLOSE

Δώρο από τη Γερμανία 15 νέες συσκευές ταυτοποίησης προσφύγων

04.12.2015 05:51
Δώρο από τη Γερμανία 15 νέες συσκευές ταυτοποίησης προσφύγων - Media

Δέκα πέντε νέες συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac για την ταυτοποίηση – καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, πρόσφερε ο πρεσβευτής της Γερμανίας Peter Schoof, στην Ελληνική Αστυνομία, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Δέκα πέντε νέες συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac για την ταυτοποίηση – καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, πρόσφερε ο πρεσβευτής της Γερμανίας Peter Schoof, στην Ελληνική Αστυνομία, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χτες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης με την υπόλοιπη ηγεσία και τους επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου 2015, είχαν παραδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές άλλες 12 συσκευές Eurodac, οι οποίες έχουν διατεθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Μαζί με τις προαναφερόμενες 27 συσκευές, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές διαθέτουν, συνολικά, 70 συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac, οι οποίες κατανέμονται σε σημεία καταγραφής αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές στη μεθόριο της χώρας μας και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Σημειώνεται οτι απο τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., έχει προσφερθεί να διαθέσει στην χώρα μας τρεις συσκευές Eurodac η Σλοβενία, ενώ άλλες 10 θα αγοραστούν απο εθνικούς πόρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:12