search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:56
MENU CLOSE

Το υπερωκεάνιο-φάντασμα: Διατηρεί το ρεκόρ διάπλου του Ατλαντικού και κρύβει ένα στρατιωτικό μυστικό από τον Ψυχρό Πόλεμο (Photos/Video)

04.12.2015 14:05
Το υπερωκεάνιο-φάντασμα: Διατηρεί το ρεκόρ διάπλου του Ατλαντικού και κρύβει ένα στρατιωτικό μυστικό από τον Ψυχρό Πόλεμο (Photos/Video) - Media

Το υπερωκεάνιο United States ήταν ένα πολυτελέστατο πλοίο που ναυπηγήθηκε το 1952 για την United States Lines.

Το υπερωκεάνιο United States ήταν ένα πολυτελέστατο πλοίο που ναυπηγήθηκε το 1952 για την United States Lines.

Οι σχεδιαστές αυτού του υπέροχου πλοίου είχαν ως πρότυπο τα θρυλικά Queen Mary και Queen Elizabeth. Για την κατασκευή του συνεργάστηκαν οι United States Lines και το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Το ναυτικό ενεπλάκη στο εγχείρημα γιατί χρειαζόταν ένα μεγάλο και γρήγορο εμπορικό πλοίο που θα μπορούσε εύκολα να υποστεί τροποποιήσεις ώστε να μεταφέρει στρατεύματα στην Ευρώπη. Έτσι χρηματοδότησε κατά σχεδόν το 75% την κατασκευή του πλοίου.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αμερικανικού ναυτικού το πλοίο θα μπορούσε να μεταφέρει 15.000 στρατιώτες, ενώ θα μπορούσε να μετατραπεί και σε πλωτό νοσοκομείο. Η κατασκευή του διήρκησε δύο χρόνια.

Λόγω του καμουφλαρισμένου πολεμικού του χαρακτήρα στην κατασκευή του δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ξύλο, παρά μόνο γυαλί και μέταλλο. Ακόμη και οι κρεμάστρες κατασκευάστηκαν από αλουμίνιο, ενώ το πιάνο ήταν κατασκευασμένο από πυρίμαχο ξύλο!

Η χρήση μεγάλης ποσότητας αλουμινίου μετέτρεψε το πλοίο στο ελαφρύτερο εκείνης της περιόδου, και συνακόλουθα το πιο ταχύ. Ακόμα και σήμερα διατηρεί το ρεκόρ του ταχύτερου διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού.

Το πλοίο παροπλίστηκε το 1969, ενώ από το 1996 παραμένει σε λιμάνι της Φιλαδέλφειας. Το μέλλον του όμορφου σκαριού με το κρυμμένο μυστικό της κατασκευής του είναι πια αβέβαιο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01