search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:00
MENU CLOSE

Γιατί τα παιδάκια στη Νορβηγία έπαθαν μαζική υστερία και έκλαιγαν για τον Άγιο Βασίλη;

06.12.2015 10:54
Γιατί τα παιδάκια στη Νορβηγία έπαθαν μαζική υστερία και έκλαιγαν για τον Άγιο Βασίλη; - Media

Άνω κάτω έγινε η Νορβηγία και πολλοί γονείς που έχουν μικρά παιδιά δεν μπορούσαν να τα συνεφέρουν από το κλάμα. 

 

Άνω κάτω έγινε η Νορβηγία και πολλοί γονείς που έχουν μικρά παιδιά δεν μπορούσαν να τα συνεφέρουν από το κλάμα.

Τι είχε συμβεί; Η εφημερίδα Aftenposten μια από της μεγαλύτερες σε κυκλοφορία,  στη σελίδα με τις νεκρολογίες έγραψε, πως ο Άγιος Βασίλης είναι επίσημα νεκρός και άφησε την Πέμπτη την τελευταία του πνοή σε ηλικία 227 ετών.

Τι ήταν να το διαβάσουν αυτό; Τα παιδάκια έπαθαν μαζική υστερία και ξεσπούσαν σε κλάματα, ειδικά τώρα που σε λίγο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τον περίμεναν πως και πως.  

Η νεκρολογία μάλιστα καθόριζε και την ημερομηνία αλλά και τον τόπο της νεκρώσιμης ακολουθίας: «η κηδεία του Αγίου, που γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1788, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου στο «Παρεκκλήσι του Βόρειο Πόλου», έγραψε.

Την επόμενη μέρα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε η εφημερίδα με προσωπικό μήνυμα του εκδότη της Χάκον Μπορούντ, απολογήθηκε: «Η Aftenposten έχει σοβαρές κατευθυντήριες γραμμές τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την χρήση των συμβόλων στις νεκρολογίες. Αυτή η διαφήμιση αποτελεί παραβίαση και δεν θα έπρεπε ποτέ να δημοσιευτεί» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:00