search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Μπιρμπίλη: Να παραμείνουν στο Δημόσιο ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ

28.03.2011 09:38
Μπιρμπίλη: Να παραμείνουν στο Δημόσιο ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ - Media

Η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής τάχθηκε υπέρ της διατήρησης  υπό τον έλεγχο του Δημοσίου της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του Φυσικού Αερίου, υποστηρίζοντας ότι η παρούσα περίοδος δεν ενδείκνυται για την πώληση πακέτου μετοχών.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής τάχθηκε υπέρ της διατήρησης  υπό τον έλεγχο του Δημοσίου της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του Φυσικού Αερίου, υποστηρίζοντας ότι η παρούσα περίοδος δεν ενδείκνυται για την πώληση πακέτου μετοχών.

Σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η υπουργός σε συνέντευξή της στα Νέα αναφέρει ότι δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί, αλλά «σε βασικά δίκτυα όπως αυτά του ηλεκτρισμού, των υδάτων και του φυσικού αερίου, είναι καλό ο έλεγχος να ανήκει στο Δημόσιο ώστε όταν βγούμε από την κρίση να έχουμε µια στρατηγική υποδομή για να δηµιουργήσουµε την προοπτική της ανάπτυξής µας».
Πιο συγκεκριμένα για την περίπτωση της ΔΕΗ, η υπουργός επισήμανε ότι η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής είναι υποτιµηµένη και γι’ αυτό «δεν ενδείκνυται ως χρόνος η διάθεση πακέτου μετοχών της επιχείρησης».
Αναφορικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού, η Τ. Μπιρμπίλη υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο η δηµιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, όσο και τη διάθεση εκτάσεων πρασίνου σε άλλες υποβαθµισµένες περιοχές της Αθήνας. 
«Η εμµονή σε κάποια στατικά ποσοστά δεν θα αποτελούσε ουσιαστική συνεισφορά στον διάλογο. Το σημαντικό λοιπόν είναι να φροντίσουμε ώστε η αξιοποίηση του Ελληνικού να δημιουργήσει υπεραξίες που θα επιτρέψουν τη μέγιστη δυνατή διάθεση χώρων για πράσινο, αλλά και άλλων κοινόχρηστων χώρων που θα διατεθούν για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, τεχνολογικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν αναφέρθηκα στη μεγιστοποίηση του δημοσίου οφέλους» προσθέτει η Υπουργός.
Παράλληλα υπεραμύνεται του νομοσχεδίου για τις περιοχές Natura, υποστηρίζοντας ότι η ρύθµιση είναι ένα µεγάλο βήµα για τον περιορισµό της δόµησης και την προστασία των περιοχών αυτών. «Άνοιξε ένας διάλογος σε επίπεδο Βουλής και κοινωνίας για την εκτός σχεδίου δόµηση στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εσωκομματικές επιθέσεις που έχει δεχθεί από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπιρμπίλη υπογραμμίζει ότι αρνείται να συνεισφέρει «στη δηµιουργία και τη διατήρηση ‘σίριαλ’ που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισµό από τα πραγµατικά θέµατα. Αυτό που έχει σηµασία είναι οι θέσεις και οι προσεγγίσεις».
Εντούτοις, σημειώνει: «Αυτό που µε ενοχλεί είναι η επιστροφή σε αναπτυξιακά πρότυπα, τα οποία αποδεδειγµένα έχουν αποτύχει και, αφενός, έχουν τροφοδοτήσει τη βαθιά κρίση που βιώνουµε ως τόπος, αφετέρου, αναπαράγουν µίζερες προσεγγίσεις. Ως παράδειγµα θα ήθελα να αναφέρω την προσέγγιση που προωθεί την οικοδόµηση κάθε σπιθαµής της χώρας, µε τον ισχυρισµό ότι έτσι θα δοθεί δυναµισµός στον οικοδοµικό κλάδο. Είναι ένας εύκολος τρόπος, ένα άλλοθι για να µην κάνουµε τίποτα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17