search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:31
MENU CLOSE

Ξαναμπαίνουν οι αποδείξεις στη ζωή μας ενώ το αφορολόγητο με κάρτες από του χρόνου

09.12.2015 15:38
Ξαναμπαίνουν οι αποδείξεις στη ζωή μας ενώ το αφορολόγητο με κάρτες από του χρόνου  - Media

Επαναφέρουν οι ιθύνοντες του υπ. Οικονομικών τις αποδείξεις και για το 2015 που, ουσιαστικά, είχε καταργηθεί την 31η Δεκεμβρίου 2014, με διάταξη που θα μπει στο νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή. 

 

Επαναφέρουν τα τζιμάνια  του υπ. Οικονομικών τις αποδείξεις και για το 2015 που, ουσιαστικά, είχε καταργηθεί την 31η Δεκεμβρίου 2014, με διάταξη, βάζοντας τις,  στο νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή. Αναμένεται μάλιστα να μπεί  σε διαβούλευση το σαββατοκύριακο.

Μετά τη εν λόγω  διαρροή όμως Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επισήμανε ότι θα παραμείνει το αφορολόγητο σε όλα τα φυσικά πρόσωπα και χωρίς να χρειάζεται να συλλέξουν αποδείξεις. Έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα  διότι τόσο καιρό  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διαμήνυε ότι το αφορολόγητο θα χτιστεί με χρήση καρτών και ότι η συλλογή αποδείξεων θα καταργηθεί.

 Πάντως από ότι φαίνεται η  σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τη χρήση πλαστικού χρήματος, καθώς και η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα αφορά τα εισοδήματα του 2016, οπότε και θα καταργηθεί η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών. Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο θα προβλέπονται και διατάξεις που θα αφορούν τα ακόλουθα:

– Όσοι εισπράττουν εισόδημα από μερίσματα θα μπορούν να υποβάλουν δήλωση Φόρου Εισοδήματος έως τις 30/6.

 – Στις χρηματικές δωρεές έως 5.000 ευρώ που έγιναν από την έναρξη των capital controls έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015 δεν επιβάλλεται φόρος δωρεάς, εφόσον έγιναν από γονείς σε τέκνα ή από παππούδες/γιαγιάδες σε εγγόνια.

 – Η μεταφορά του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:31