search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:36
MENU CLOSE

Έκκληση Λοβέρδου σε φαρμακοποιούς

29.03.2011 11:07
Έκκληση Λοβέρδου σε φαρμακοποιούς - Media

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις απεργίες, κατηγορώντας τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχουν στραφεί κατά των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις απεργίες, κατηγορώντας τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχουν στραφεί κατά των πολιτών.

Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σημείωσε χαρακτηριστικά ότι  «περιμέναμε να έχουν ήδη σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους μετά τις σαφείς διαβεβαιώσεις, που έχουν λάβει για την αποπληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ προς αυτούς. Ακόμη κι αν πληρωθούν αύριο, ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σήμερα;».

Ο υπουργός Υγείας, επισήμανε ακόμα ότι «κάναμε τον ΟΠΑΔ ταμείο, για να έχει εισφορές και να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη του, κάναμε στην Υγεία ό,τι δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό πρέπει να το εκτιμήσουν». Υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί θα λάβουν από τον ΟΠΑΔ μέσα στον Απρίλιο τα 100 εκατομμύρια ευρώ για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ενώ συμπλήρωσε πως στόχος είναι να πληρώνονται άμεσα εκτός από τους φαρμακοποιούς και οι γιατροί.

Ασκώντας σκληρή κριτική στους φαρμακοποιούς, τόνισε ενδεικτικά πως δέχεται τηλεφωνήματα στο γραφείο του από ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, και εκφράζουν την αδυναμία τους να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, καθώς σε  αρκετές περιπτώσεις κοστίζει περισσότερο από τις μηνιαίες τους αποδοχές.

Παράλληλα, οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν Τρίτη και Τετάρτη, απαιτώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους, αλλά και να μην κλείσει καμία μονάδα του Ιδρύματος στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που δρομολογούνται.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01