search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:28
MENU CLOSE

Με καταγγελίες κατά της κυβέρνησης αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι από την συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα

16.12.2015 14:21
Με καταγγελίες κατά της κυβέρνησης αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι από την συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα - Media
 
Με την αποχώρηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού «άνοιξε» η συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ζητήματα διαδικασίας αλλά και ουσίας που αφορούν συγκεκριμένες διατάξεις του νομοθετήματος.

 

Με την αποχώρηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού «άνοιξε» η συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ζητήματα διαδικασίας αλλά και ουσίας που αφορούν συγκεκριμένες διατάξεις του νομοθετήματος.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο για συζήτηση με συνοπτικές διαδικασίες ενώ προχώρησε στην καταγγελία ότι από το νομοσχέδιο λείπουν η κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει την έγκριση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και επιπλέον δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση. Η αντιπολίτευση υποστήριξε ακόμα ότι από τα δεκάδες άρθρα που περιέχονται στο νομοσχέδιο βρίσκονται «φωτογραφικές» διατάξεις που είναι άσχετες με τον κοινωνικό χαρακτήρα του νομοθετήματος.  

Οι Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για διατάξεις που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, κατηγορώντας το κυβρνητικό στρατόπεδο ότι προχωρά στην κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης που εχουν οι δήμοι μέσω ΣΔΙΤ στις περιφέρειες τη διαχείριση των απορριμάτων. Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αυτό τον τρόπο χάνονται μεγάλα ποσά από το ΕΣΠΑ, θα ακυρωθούν διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα υπάρξουν πρόστιμα από την ΕΕ, ενώ ανοίγει η «πόρτα» εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Από την πλευρά της ΝΔ ο Γιάννης Βρούτσης και ο Βασίλης Οικονόμου υποστήριξαν ότι με άλλη διάταξη μπαίνουν από το «παράθυρο» έντεκα νέοι σύμβουλοι του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στον υπό διαμόρφωση νέο «Καλλικράτη» και ακόμη επτά συντονιστές στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι έκανε λόγο για ευτελισμό των διαδικασιών και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει σκάνδαλα μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:28