search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:18
MENU CLOSE

20 μαθητές της Β΄λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελληνικού επισκέφθηκαν τη ΓΓΙΦ

16.12.2015 15:15
20 μαθητές της Β΄λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελληνικού επισκέφθηκαν τη ΓΓΙΦ - Media

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν τους χώρους της Γενικής Γραμματείας Ισότητας (ΓΓΙΦ) των Φύλων 20 μαθητές/τριες της Β΄λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελληνικού. Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ζησάκη Μαρία και Μπανιά Παρασκευή.

 

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν τους χώρους της Γενικής Γραμματείας Ισότητας (ΓΓΙΦ) των Φύλων 20 μαθητές/τριες της Β΄λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελληνικού. Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ζησάκη Μαρία και Μπανιά Παρασκευή.

Οι μαθητές/τριες συναντήθηκαν με στελέχη της ΓΓΙΦ από τα οποία και ενημερώθηκαν για ζητήματα που άπτονται της έννοιας της Ισότητα των Φύλων. Πιο συγκεκριμένα τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

– Πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων

– Μισθολογικό χάσμα

– Γυάλινη οροφή

– Διαχωρισμός στο χώρο εργασίας

– Συμφιλίωση οικογενειακής ζωής, εργασίας και προσωπικού χρόνου

– Υγεία υπό την οπτική του φύλου

– Έμφυλη βία

Η μορφή της ενημέρωσης ήταν διαδραστική. Σκοπός αυτής της επιλογής παρουσίασης των ζητημάτων Ισότητας των Φύλων, ήταν η κινητοποίηση των μαθητών/τριών και η ανατροφοδότηση των στελεχών της υπηρεσίας με πληροφορίες από το πεδίο. Το αποτέλεσμα ήταν η ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών και των καθηγητριών τους, καθώς και η παροχή πολύτιμων πληροφοριών προς τους εισηγητές/τριες της συνάντησης.

Επιπλέον, οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο πολιτικής και κοινωνικής δράσης, την προώθηση της Ισότητας των φύλων. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην πρωτοβουλία «He for She» του ΟΗΕ, στη δημιουργία του Συνθετικού δείκτη για την Ισότητα των Φύλων του  Ευρωπαϊκού Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) και για στην πανευρωπαϊκή έρευνα για την έμφυλη βία του Oργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FRA).

Τέλος, ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες της ΓΓΙΦ στη Β΄ θμια εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα, στην προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας αφίσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01