search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Κίνδυνοι για την αποπληρωμή του χρέους

31.03.2011 10:25
Κίνδυνοι για την αποπληρωμή του χρέους - Media

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού ευρω-στήριξης (EFSF) δήλωσε ότι υπάρχουν κίνδυνοι σχετικά με τη δυνατότητα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού ευρω-στήριξης (EFSF) δήλωσε ότι υπάρχουν κίνδυνοι σχετικά με τη δυνατότητα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

«Όλες οι υπεύθυνες αρχές, το ΔΝT, η ΕΚΤ και η Κομισιόν, υποθέτουν μέχρι σήμερα ότι η Αθήνα μπορεί να πληρώσει όλο το χρέος της. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Παράλληλα, εκτιμά ότι δεν είναι μεγάλος ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις αγορές μόνο τρεις χώρες αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα.

«Ο κίνδυνος να επηρεάσει μία χώρα που είναι σε κρίση μία άλλη χώρα είναι αρκετά μικρότερος σε σύγκριση με ότι ήταν πριν από έξι μήνες. Η προσοχή έχει επικεντρωθεί σε τρεις μικρές χώρες, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ισπανία δεν ανήκει πλέον σε αυτή τη λίστα», τονίζει.
Σχετικά με την Πορτογαλία, ανέφερε ότι βρίσκεται στη διάθεση της ο μηχανισμός ευρω-στήριξης, αν το ζητήσει.
«Ο μηχανισμός έχει αρκετά κεφάλαια για να βοηθήσει αν το ζητήσει η κυβέρνηση», είπε, υπογραμμίζοντας πως είναι δύσκολο να προβλέψει πότε η Πορτογαλία μπορεί να υπαχθεί στο μηχανισμό βοήθειας, καθώς η πορτογαλική κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01