search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:12
MENU CLOSE

Εκπληκτικό βίντεο – γράφημα για τους νεκρούς του Β παγκόσμιου πόλεμου που θα σας καθηλώσει (Video)

22.12.2015 14:44
Εκπληκτικό βίντεο – γράφημα για τους νεκρούς του Β παγκόσμιου πόλεμου που θα σας καθηλώσει (Video) - Media

Ποια χώρα είχε τους περισσότερους νεκρούς κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου; Πως οι Ναζί αιματοκύλησαν τον κόσμο; 

 

Ποια χώρα είχε τους περισσότερους νεκρούς κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου; Πως οι Ναζί αιματοκύλησαν τον κόσμο;

Ο αγριότερος πόλεμος στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 65.000.000 ανθρώπους. Η Σοβιετική Ένωση θρήνησε σχεδόν 25.000.000 νεκρούς. Η ναζιστική Γερμανία βρήκε τη νέμεση της από τους συμμάχους.

Το βίντεο ξεκινάει με την ημερομηνία θανάτου των πρωταγωνιστών του πολέμου. Του Χίτλερ, του Τσώρτσιλ, του Στάλιν, του στρατάρχη Ζούκωφ, του Μοντγκόμερι, του Ρούσβελτ.

Στη συνέχεια δείχνει 2 ανθρωπάκια. Έναν πολίτη και έναν στρατιώτη. Το κάθε ανθρωπάκι αντιστοιχεί σε 1000 νεκρούς. Ο κάθε στρατιώτης σε 1000 νεκρούς και άλλους 1000 τραυματίες.

Ύστερα αναλύει τις απώλειες κάθε χώρας και σε κάθε μέτωπο. Φυσικά όταν φτάνει στην ΕΣΣΔ, τα ανθρωπάκια εκτοξεύονται που σχεδόν δεν χωράνε στην οθόνη. Το γράφημα εξηγεί απλά τα μέτωπα και τις απώλειες, δηλαδή πόσους στρατιώτες έχασαν οι ΗΠΑ στο μέτωπο της Ευρώπης και πόσους στο μέτωπο του Ειρηνικού. Πόσους έχασαν οι Σοβιετικοί στο Στάλινγκραντ και πόσους στην πολιορκία του Λένινγκραντ. Πόσους έχασαν οι Άγγλοι από τους βομβαρδισμούς και πόσους οι Γερμανοί.

Μετά εξηγεί πόσοι άνθρωποι (Εβραίοι, Ρομά, ομοφυλόφιλοι κτλ ) δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε ποια. Πρόκειται για ένα άκρως καθηλωτικό βίντεο το οποίο απλά και μεστά εξηγεί τη φρίκη του πολέμου.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:12