25/02/2020 00:49:36
3.4.2011

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Der Spiegel λέει το ΔΝΤ

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Der Spiegel λέει το ΔΝΤ  - Media

Διαψεύδει το δημοσίευμα της Der Spiegel το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το οποίο το ταμείο ασκεί πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, το ΔΝΤ στηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μη αναδιάρθρωση και την αποφασιστικότητά της για πλήρη εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Οποιαδήποτε αναφορά περί του αντιθέτου είναι λανθασμένη», είπε στο Reuters εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το περιοδικό από την πλευρά του χωρίς να επικαλείται καμία πηγή,επισημαίνει πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το ΔΝΤ θεωρεί ότι, καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν είναι πλέον αρκετά, θα πρέπει είτε να μειωθούν τα επιτόκια των ελληνικών δανείων, είτε να υπάρξει επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής τους, είτε ξεκάθαρο «κούρεμα».

Και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους , με αφορμή δημοσίευμα του Der Spiegel.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» δήλωσε στο Reuters ο υπουργός «Αυτοί που μιλούν για αναδιάρθρωση δεν καταλαβαίνουν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το όφελος»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.