search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:20
MENU CLOSE

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Der Spiegel λέει το ΔΝΤ

02.04.2011 23:36
Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Der Spiegel λέει το ΔΝΤ  - Media

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαψεύδει το δημοσίευμα της Der Spiegel που θέλει το ΔΝΤ να ασκεί πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα διαψεύδει με την σειρά του τα όποια σενάρια αναδιάρθρωσης.

Διαψεύδει το δημοσίευμα της Der Spiegel το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το οποίο το ταμείο ασκεί πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, το ΔΝΤ στηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μη αναδιάρθρωση και την αποφασιστικότητά της για πλήρη εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Οποιαδήποτε αναφορά περί του αντιθέτου είναι λανθασμένη», είπε στο Reuters εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το περιοδικό από την πλευρά του χωρίς να επικαλείται καμία πηγή,επισημαίνει πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το ΔΝΤ θεωρεί ότι, καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν είναι πλέον αρκετά, θα πρέπει είτε να μειωθούν τα επιτόκια των ελληνικών δανείων, είτε να υπάρξει επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής τους, είτε ξεκάθαρο «κούρεμα».

Και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους , με αφορμή δημοσίευμα του Der Spiegel.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» δήλωσε στο Reuters ο υπουργός «Αυτοί που μιλούν για αναδιάρθρωση δεν καταλαβαίνουν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το όφελος»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:19