14/12/2019 00:35:16

«Οι στρατιώτες του Όντιν»: Οι Φινλανδοί νεοναζί που περιπολούν στους δρόμους και χτυπάνε πρόσφυγες (Photos)

«Οι στρατιώτες του Όντιν»: Οι Φινλανδοί νεοναζί που περιπολούν στους δρόμους και χτυπάνε πρόσφυγες (Photos) - Media

 

Η αστυνομία ανησυχεί ιδιαίτερα. Φοράνε μαύρα, κυκλοφορούν πολλοί μαζί, και όπου συναντήσουν άνθρωπο που δεν είναι ξανθός του επιτίθενται

Το σκηνικό των νεοναζί είναι το ίδιο παντού. Μονοτονία, δίχως φαντασία. Βαρύγδουπα ονόματα, μαύρες στολές, μίσος για όλους και κυρίως για το διαφορετικό, κυκλοφορούν πάντα πολλοί μαζί και πάντα οπλισμένοι με κάτι, ρόπαλο, μαχαίρι, οτιδήποτε.

Στη Φινλανδία η εμφάνιση των «στρατιωτών του Όντιν» (ο Όντιν στην Σκανδιναβική μυθολογία είναι ο υπέρτατος θεός, δημιουργός των πάντων και πατέρας του Θωρ», έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις αρχές.

Φοράνε μαύρα ρούχα. Έχουν για σήμα ένα καπέλο των Βίκινγκς με τη σημαία της Φινλανδίας, αυτοαποκαλούνται πατριώτες και περιπολούν στους δρόμους για να τους «καθαρίσουν» από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Φυσικά φορούν μάσκες οι περισσότεροι για να μην τους αναγνωρίζουν.

Και όπως η γάγγραινα εξαπλώνεται έτσι και οι «στρατιώτες του Όντιν» που θέλουν να πάνε στη Βαλχάλα τους, ξεκίνησαν γραφικοί από την πόλη Κέμι και τώρα έχουν δημιουργήσει πυρήνες σε 23 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

 Ο ίδιος ο Φινλανδός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να δηλώσει με αφορμή τη δράση των εθνικιστών Φιλανδών , ότι η Φινλανδία είναι ένα δομημένο κράτος και κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αστυνομία με περιπόλους και συλλήψεις.

Μέσα στο 2015 η Φινλανδία έχει δεχτεί 34.000 αιτήσεις για άσυλο και μόνιμη εγκατάσταση από πρόσφυγες, ενώ το 2014, οι αιτήσεις έφτασαν μετα βίας τις 4.000

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.