search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:29
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει το μπόνους των 50 εδρών

15.01.2016 10:35
Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει το μπόνους των 50 εδρών - Media

Περιορισμό του νέου εκλογικού νόμους για το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα επιθυμεί η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στα Παραπολιτικά 90.1.

 

Περιορισμό του νέου εκλογικού νόμους για το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα επιθυμεί η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε: «Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016».

Η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης αποσκοπεί στην βελτίωση του ισχύοντος νόμου, καθώς και  στο «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β’ Αθηνών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο Π. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα του περιορισμού των οικονομικών εξαρτήσεων των υποψηφίων.

Ερωτηθείς για τους διορισμούς σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο συγγενών μελών της Κυβέρνησης, απάντησε ότι είναι άδικο να κατηγορείται η Αριστερά για τέτοιες συμπεριφορές αλλά υπογράμμισε ότι αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει προσοχή.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας θα υπάρχει διασύνδεση των 15 μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η γραφειοκρατία.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περάσει από την Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:29