22/01/2019 07:22:19
25.11.2009

...Βελόνα για τους υγιείς από πρώτη Δεκέμβρη

...Βελόνα για τους υγιείς από πρώτη Δεκέμβρη - Media

Από την 1-12-2009 θα αρχίσει ο εμβολιασμός των υγιών ατόμων 4-49 χρόνων. Ανάμεσα σ’ αυτούς θα κληθούν να προσέλθουν και να πράξουν το κοινωνικό τους καθήκον και οι εκπαιδευτικοί. Το Υπουργείο Υγείας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, θεωρώντας από κοινού, ότι οι υπηρετούντες σε υπηρεσίες κρίσιμες για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου πρέπει να αποκτήσουν σύντομα ανοσία στη νέα γρίπη, εξέδωσαν εγκύκλιο με την οποία ρίχνουν στο φιλότιμο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και φιλοδοξούν να χτυπήσουν φλέβα… συμμετοχής.

Δεδομένης της σαρωτικής προέλασης της νόσου Η1Ν1 στα σχολεία και της γεωμετρικής αύξησης των κρουσμάτων (σήμερα προστέθηκαν στη λίστα άλλα πέντε άτομα, όλα μέλη των ευπαθών ομάδων)οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Η συμμετοχή στον εμβολιασμό ωστόσο θα είναι προαιρετική. Θα αποτελέσει μάλιστα –σύμφωνα με την εγκύκλιο-  κριτήριο μέτρησης κοινωνικής ευαισθησίας… Οι αρνητές της βελόνης ελπίζουν να μην προγραφούν ως κοινωνικά ανάλγητοι…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.