search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Guardian: Η περίοδος χάριτος του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε, η Ελλάδα ξανά στους δρόμους ενάντια στη λιτότητα

21.01.2016 15:38
Γαλλία: Μπλόκα αγροτών σε αυτοκινητόδρομους και διαδηλώσεις - Διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους - Media

Τι λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την συμμετοχή Τσίπρα στο φόρουμ του Νταβός.

Στις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναφέρεται ο Guardian. Σε εκτενές ρεπορτάζ η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα, Helena Smith, αναφέρεται στο μπαράζ κινητοποιήσεων από αγρότες, κτηνοτρόφους, συνταξιούχους, ναυτεργάτες και άλλους εργαζόμενους.

«Από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μέχρι το νότιο νησί της Κρήτης οι αγρότες βρίσκονται “επί ποδός πολέμου”», αναφέρει η Helena Smith, παραθέτοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Βέργος, αγρότη από τη Νάουσα.

«Πρόκειται για πόλεμο», αναφέρει. «Αν οι πολιτικοί θέλουν να μας εξωθήσουν στα άκρα και να μας ταπεινώσουν κι άλλο θα κατεβούμε στην Αθήνα και θα τους κάψουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η περίοδος χάριτος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον τελειώσει, ενώ ξαφνικά η συγκυβέρνηση βρίσκεται σε άμυνα.

«Την ώρα που συμπληρώνει ένα χρόνο στην εξουσία, προκαλώντας αναταράξεις στο συντηρητικό οικοδόμημα της Ευρώπης, οι άλλοτε ανένδοτοι αριστεροί πολέμιοι της λιτότητας έρχονται αντιμέτωποι με αυτό που αντιμετώπισε κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά την οικονομική κατάρρευση: τη δυσκολία να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις των δανειστών και στο πολιτικό κόστος που η τακτική αυτή συνεπάγεται», σχολιάζει ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ακόμα την άνοδο στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του «μεταρρυθμιστή», όπως τον χαρακτηρίζει, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σημειώνει ότι η κοινωνική αναταραχή ανανεώνει τις ανησυχίες για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Νταβός προσπαθώντας να πετύχει κάποια ελαστικότητα από τους δανειστές στην εφαρμογή του μνημονίου, καταλήγει ο Guardian.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:48