search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Πανικός στις ΗΠΑ: Χιονοθύελλα – τέρας κατευθύνεται στις ανατολικές ακτές

22.01.2016 07:51
Πανικός στις ΗΠΑ: Χιονοθύελλα – τέρας κατευθύνεται στις ανατολικές ακτές - Media

Μία εξαιρετικά ισχυρή χιονοθύελλα αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα επηρεάσει το ένα τρίτο της χώρας, με χιονοπτώσεις που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μετεωρολόγων  φθάσουν τα 76 εκατοστά.

Μία εξαιρετικά ισχυρή χιονοθύελλα αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα επηρεάσει το ένα τρίτο της χώρας, με χιονοπτώσεις που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μετεωρολόγων  φθάσουν τα 76 εκατοστά. Οι πολίτες της χώρας σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τρόφιμα και προμήθειες, καθώς έχουν ήδη προειδοποιηθεί να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας.

Οι πολιτείες των ανατολικών ακτών έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η εθνοφρουρά έχει αναπτύξει στρατιώτες για να βοηθήσουν στις περιοχές που αναμένεται να δεχθούν το ισχυρότερο πλήγμα από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είπε ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι θα υπάρξουν ισχυρές χιονοπτώσεις, βίαια ισχυροί άνεμοι, πιθανότητα να πλημμυρίσουν περιοχές, ακόμη και πιθανότητα για χιονοκαταιγίδα, όταν δηλαδή υπάρχει έντονο φαινόμενο κεραυνών κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης.

Είναι πιθανό να είναι μία ακραία επικίνδυνη καταιγίδα που θα επηρεάσει 50 εκατ. ανθρώπους πρόσθεσε ο Louis Uccellini.

Οι πολιτείες που θα δεχθούν το πλήγμα έχουν ήδη αρχίσει και λαμβάνουν μέτρα. Στην Ουάσιγκτον θα σταματήσει από το απόγευμα της Παρασκευής να λειτουργεί το μετρό και θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Κυριακή. Οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον συνέστησαν στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. «Όποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο καλύτερα να το βγάλει από το μυαλό του» είπε ο Bill de Blasio.

Περισσότερες από 5000 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν και οι εταιρίες έδωσαν τη δυνατότητα στους επιβάτες είτε να ταξιδέψουν νωρίτερα είτε να ακυρώσουν το ταξίδι τους. 

Πηγή: The Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:00