16/10/2019 18:13:49

Σπίρτζης: Οι τράπεζες κράτησαν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στα δάνεια των καναλαρχών

Σπίρτζης: Όποιος δώσει τα περισσότερα παίρνει την άδεια - Media

 

Είναι έτοιμο το καταστατικό της εταιρείας ΕΡΤ-ΝΕΤ προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική εταιρεία στην DIGEA και να υπάρξει μια υγιής αγορά στον χώρο των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, ανέφερε ο υπουργός, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Για το θέμα του ΕΣΡ δήλωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει δείξει έναν πολιτικό πολιτισμό σπάνιο, και καυτηρίασε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής και κυρίως της ΝΔ. Ωστόσο, εμείς θα καθαρίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι στα δάνεια των τηλεοπτικών σταθμών οι τράπεζες κράτησαν ‘’δύο μέτρα και δύο σταθμά’’ σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες δανειοληπτών και αυτό είναι κάτι που το ερευνά η Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να σταματήσει ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας και του τραπεζικού συστήματος, αλλά και αυτές οι ‘’παράξενες’’ διασυνδέσεις, όπως είπε, του τραπεζικού συστήματος και των καναλαρχών.

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η θεσμική θωράκιση της χώρας και του κράτους, συνέχισε ο κ. Σπίρτζης ενώ σχολιάζοντας τις υπεραρμοδιότητες ανεξάρτητων αρχών, όπως η ΕΕΤΤ, ο υπουργός σημείωσε ότι όλες οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να έχουν μηχανισμούς και να ελέγχονται χωρίς να υπάρχει αυτή η ασυδοσία που υπήρχε μέχρι σήμερα, που χωρίς κανέναν έλεγχο έκριναν τα πάντα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, τόνισε κλείνοντας ο κ. Σπίρτζης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.