17/02/2020 17:38:06

«Σύννεφα» πάνω από την Τυνησία – Κηρύχθηκε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

«Σύννεφα» πάνω από την Τυνησία – Κηρύχθηκε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας - Media

 

Οι αρχές κήρυξαν σήμερα νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τυνησία, έπειτα από πολλές ημέρες μιας κοινωνικής αμφισβήτησης που ξεκίνησε από τις φτωχές κεντρικές περιοχές της χώρας για να επεκταθεί σε πολλές πόλεις της.

"Μετά τις επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών ιδιοκτησιών και εξαιτίας του κινδύνου που η συνέχιση αυτών των πράξεων δημιουργεί για την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών, αποφασίσθηκε να κηρυχθεί από σήμερα (Παρασκευή) απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από τις 20:00 έως τις 05:00 (21:0 έως 06:00 ώρα Ελλάδας)", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

"Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, με εξαιρέσεις τις περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης και τα πρόσωπα που εργάζονται τη νύκτα", διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο κάλεσε "όλους τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας".

Οι αρχές είχαν απευθύνει προηγουμένως έκκληση για ηρεμία, καθώς η αμφισβήτηση συνεχίζεται και 16 πρόσωπα έχουν συλληφθεί σε σχέση με "λεηλασίες" σε μια λαϊκή συνοικία σε δυτικό προάστιο της Τύνιδας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χωροφυλακής.

Πέντε χρόνια μετά την επανάσταση του 2011, το κίνημα αυτό εναντίον της φτώχειας και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο ξεκίνησε από τη φτωχή περιφέρεια Κασρίν (κεντρική Τυνησία) μετά το θάνατο, το περασμένο Σάββατο, ενός νεαρού ανέργου, έχει επεκταθεί σε πολλές πόλεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.