search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Τι είναι τα «εργοστάσια – Ζόμπι» που εμφανίζονται σιγά σιγά στην Κίνα; (photos)

29.01.2016 14:25
Μητέρα και τα δυο της παιδιά έπεσαν σε βόθρο και πνίγηκαν από τις ακαθαρσίες  - Media

Είναι η Κίνα ένας γίγαντας με γυάλινα πόδια; Τι σημαίνει η κάμψη της οικονομίας της; Τι είναι και που εμφανίζονται τα «εργοστάσια – Ζόμπι»;

 

Είναι η Κίνα ένας γίγαντας με γυάλινα πόδια; Τι σημαίνει η κάμψη της οικονομίας της; Τι είναι και που εμφανίζονται τα «εργοστάσια – Ζόμπι»;

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Κίνας ανήγγειλε πως η οικονομία παρουσιάζει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 25 χρόνων. Εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις πλήττονται καθημερινά και πολλά από αυτά αναγκάζονται να κλείσουν.

Κυρίως τα εργοστάσια παραγωγής χάλυβα και κυρίως εκείνα που βρίσκονται στη βόρεια επαρχία Χεμπέι. Κλείνουν με απίστευτα γοργούς ρυθμούς, το ένα μετά το άλλο και μάλιστα είναι τέτοια η συχνότητα που τη μια μέρα δουλεύουν και την άλλη μετατρέπονται σε ένα άδειο νεκρό κτίριο.

Ειδικά από τότε που η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή χάλυβα και άνθρακα, προκειμένου να εναρμονιστεί με τους παγκόσμιους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Τα εργοστάσια παίρνουν την ονομασία «ζόμπι» επειδή είναι σαν ζωντανά – νεκρά.

Δεν είναι παλαιά εργοστάσια που έχουν σταματήσει χρόνια την παραγωγή τους, αλλά εργοστάσια που μέχρι χθες δούλευαν και ξαφνικά ερήμωσαν.

Ένα οδοιπορικό σε αυτά, δείχνει ακόμη τα ανοιχτά ερμάρια των εργατών και τις παρατημένες στολές που φορούσαν μέχρι και χθες.

Στη συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα, στην επαρχία Χεμπέι, που ήταν μια βιομηχανική περιοχή, το τοπίο θυμίζει πόλεμο. Νεκρά κτίρια, άδειες γραμμές παραγωγής, παρατημένα οχήματα μεταφοράς, κενοί πίνακες βαρδιών…  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03