search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:47
MENU CLOSE

Σκάνδαλο στη Βρετανία – Επιχειρηματικοί κολοσσοί βρέθηκαν να απασχολούν ανήλικους πρόσφυγες!

01.02.2016 16:51
Σκάνδαλο στη Βρετανία - Επιχειρηματικοί κολοσσοί βρέθηκαν να απασχολούν ανήλικους πρόσφυγες!  - Media

Δύο από τους μεγαλύτερους κολοσσούς της Βρετανικής αγοράς βρέθηκαν να απασχολούν παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία, αποκάλυψη που οδήγησε και στην έναρξη ερευνών σχετικών με τους προμηθευτές τους και άλλους επιχειρηματίες.

 

Οι εταιρείες Η&Μ και Next ήταν οι μοναδικές που παραδέχτηκαν ότι είχαν εξακριβώσει την παιδική εργασία στα εργοστάσια τους στην Τουρκία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το φαινόμενο δεν είναι περισσότερο εξαπλωμένο, καθώς άλλες επώνυμες βιομηχανίες απέφυγαν να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικές με την απασχόληση Σύρων προσφύγων στα εργοστάσιά τους. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν πως είχαν προχωρήσει σε δράσεις για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, βοηθώντας παράλληλα τις οικογένειές τους, δεν αρνήθηκαν ωστόσο πως δεν εξακριβώθηκε η ηλικία των παιδιών από τους εργοδότες. Η Primark και η C&A αποφάνθηκαν πως απασχολούν ταυτοποιημένους Σύρους εργάτες, ενώ εταιρείες όπως η Adidas, η Burberry, η Nike, και η Puma είπαν πως κανείς Σύρος δε δούλεψε παράνομα στην τροφοδοσία των καταστημάτων.

Η Τουρκία είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ρουχισμού που τροφοδοτούν τις λεωφόρους της μόδας στη Βρετανία και η χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους Σύρους. Παρά το γεγονός πως η Τουρκία έχει επιβραβευθεί για την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικων προσφύγων δουλεύουν για λιγότερες από 1.300 τουρκικές λίρες το μήνα, ποσό μικρότερο από το βασικό μισθό. Πολλά παιδιά προσλαμβάνονται ως φτηνά εργατικά χέρια σε φάρμες και εργοστάσια, ενάντια στην τουρκική και διεθνή νομοθεσία που απαγορεύει την εργασία σε παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ σε αυτά των 13-14 ετών επιτρέπει την απασχόληση σε «ελαφριές» δουλειές.

 

Πηγή: Independent

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:45