search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:01
MENU CLOSE

Αυτό το iphone θα αυτοκαταστραφεί – Πώς η Apple εξουδετερώνει τα τηλέφωνά της

05.02.2016 12:06
Αυτό το iphone θα αυτοκαταστραφεί -  Πώς η Apple εξουδετερώνει τα τηλέφωνά της - Media
 
Η Apple έχει κατηγορηθεί ότι «σκοτώνει» τα iphone που έχουν επισκευαστεί από τρίτες εταιρίες και δεν χρησιμοποιούν αυθεντικά ανταλλακτικά αναφέρει δημοσίευμα του independent.

 

Η Apple έχει κατηγορηθεί ότι «σκοτώνει» τα iphone που έχουν επισκευαστεί από τρίτες εταιρίες και δεν χρησιμοποιούν αυθεντικά ανταλλακτικά αναφέρει δημοσίευμα του independent.

Η εταιρεία κατηγορείται ότι η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού περιλαμβάνει μία εφαρμογή που σταματάει τη λειτουργία της συσκευής εάν έχει επισκευαστεί από κάποιον που δεν δουλεύει για την Apple. Η εφαρμογή που «σκοτώνει» το τηλέφωνο θα χτυπήσει τους κατόχους του iPhone 6 όταν αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Η Kyle Wiens, ιδιοκτήτρια του site iFixit, είπε στον Guardian, ότι αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους λάτρεις αυτών των  συσκευών και πρόσθεσε ότι το σχετικό θέμα στη σελίδα της δέχθηκε περισσότερα από 183.000 χτυπήματα που φανερώνει ότι ήδη έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στους χρήστες της εταιρείας.

Μετά την αναβάθμιση των τηλεφώνων, είναι δυνατή η αναγνώριση της αυθεντικότητας των υλικών που χρησιμοποιούνται στη συσκευή. Εάν τα υλικά δεν είναι αυθεντικά, τότε η συσκευή κλειδώνει. «Δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση, απλά η συσκευή κλειδώνει» λέει η ίδια.

Η εταιρεία έχει παραδεχθεί ότι με τη νέα εφαρμογή, δίνεται θεωρητικά η δυνατότητα να μπλοκαριστεί η συσκευή.

 

Πηγή: Independent

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59