search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:23
MENU CLOSE

Όπλα και πυρομαχικά θα μετέφεραν μέσω Χίου στην Τουρκία οι τρεις Βρετανοί (Photos + Video)

16.02.2016 10:59
Στα όπλα οι ΗΠΑ - Θεαματική αύξηση πωλήσεων υπό τον φόβο περιορισμών από τον Μπάιντεν - Media

Για προμήθεια, κατοχή και εισαγωγή μεγάλης ποσότητας πολεμικού υλικού κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες Ιρακινής καταγωγής χωρίς να προκύπτει σύμφωνα με το κατηγορητήτριο, οτι οι ποσότητες αυτές προορίζονταν για εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με…

 

Για προμήθεια, κατοχή και εισαγωγή μεγάλης ποσότητας πολεμικού υλικού κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες Ιρακινής καταγωγής χωρίς να προκύπτει σύμφωνα με το κατηγορητήτριο, οτι οι ποσότητες αυτές προορίζονταν για εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με το e-evros.gr.

Και οι τρεις πήρανε προθεσμία για την Παρασκευή στις 10 το πρωί.

Μέσω Χίου θέλουν τα νεότερα στοιχεία, πως θα επιχειρούσαν να εισάγουν στην Τουρκία μέρος του φορτίου όπλων και πυρομαχικών που μετέφεραν επιμελώς κρυμμένα στα δυο τροχόσπιτα, οι τρεις συλληφθένετες Βρετανοί υπήκοοι, με τους δυο εξ αυτών να είναι κουρδικής καταγωγής.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχημάτισε το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, στη κατοχή των δύο αλλοδαπών που εντοπίστηκαν στο λιμάνι βρέθηκαν και ακτοπλοϊκά εισητήρια.

Πιο συγκεκριμένα τα εισητήρια ήταν για το δρομολόγιο Καβάλα – Χίος. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr και της «Καθημερινής», οι συλληφθέντες σκόπευαν να φορτώσουν στο πλοίο της γραμμής το ένα από τα δύο τροχόσπιτα χωρίς όμως το αυτοκίνητο – ρυμουλκό. Υπάρχουν εντονα σενάρια πως πυρομαχικά και όπλα θα περίμενε στη Χιο συνεργός τους προκειμένου να τα παραλάβει και να τα περάσει στο Τσεσμέ της Τουρκίας με πλοιάριο που εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η δε διαμονή τους στην Αλεξανδρουπολη τα τελευταία 24ωρα, είχε σκοπό και τη διερεύνηση των ελέγχων στα σύνορα με τον έναν εξ αυτών μάλιστα να εχει προσπαθήσει να διασχίσει τα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας προκειμένου να καταγράψει τις διαδικασίες ελέγχου.

Αυτοκίνητα και τροχόσπιτα παντως είχαν προσωρινές Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Στην προανακριτική του απολογία ο ένας από τους συλληφθέντες ισχυρίστηκε πως είχε αγοράσει το τροχόσπιτο από τη Γερμανία δίχως να γνωρίζει ότι στο εσωτερικό του υπήρχαν κρυμμένα όπλα και πυρομαχικά, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό.

Από τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης προκύπτει ακόμα ότι οι τρεις συλληφθέντες έφτασαν στις 2 Φεβρουαρίου με πλοίο από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα και ταξίδεψαν οδικώς μέχρι την Αλεξανδρούπολη, όπου έφτασαν την 3η Φεβρουαρίου.

Στους αξιωματικούς του Λιμενικού και της Αστυνομίας που τους συνέλαβαν οι τρεις συλληφθέντες είπαν ότι γνωρίστηκαν μεταξύ τους στη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Ιταλία. Ωστόσο, στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί αποδεικτικό μεταφοράς ποσού ύψους 500 ευρώ από τον έναν κατηγορούμενο στον άλλον, μέσω γραφείου της Western Union στην Αλεξανδρούπολη.

Το προηγούμενο 24ωρο πάντως. οι Βρετανοί αστυνομικοί απάντησαν στους Ελληνες, ότι οι τρεις κρατούμενοι υπήκοοί τους δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν καθώς και ότι δεν βρίσκονταν καταχωρημένοι σε λίστες υπόπτων για τρομοκρατική δράση.

Τα παραπάνω μοιάζουν να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις Ελλήνων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες οι τρεις κουρδικής καταγωγής Βρετανοί μετέφεραν τα όπλα (είχαν αγοραστεί από χώρες μέλη της Ε.Ε) για λογαριασμό Κούρδων ανταρτών. Φέρονται πως παραδέχτηκαν ατύπως ότι θα εισέπρατταν 3.000 ευρώ έκαστος ως αμοιβή για τη μεταφορά των όπλων , ενώ μετά την παράδοση του φορτίου, αντί δώρου θα κρατούσαν στην ιδιοκτησία τους τα αυτοκίνητα και τα τροχόσπιτα. 

Η στιγμή της μεταφοράς των 2 εκ των τριών συλληφθέντων στον αν…

Συμβαίνει τώρα (09:35): Η στιγμή της μεταφοράς των 2 εκ των τριών συλληφθέντων στον ανακριτή.Και στους 3 συλληφθέντες, ασκήθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση κατοχής οπλισμού για τροφοδοσία τρομοκρατικής οργάνωσης.Και τους τρεις, θα υπερασπιστούν δικηγόροι από την #Κομοτηνή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ζητήσουν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.e-evros.gr // http://www.e-evros.gr

Posted by e-evros.gr on Monday, 15 February 2016

Πηγή βίντεο: e-evros.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01