search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Απευθείας αναθέσεις από το ΥΕΘΑ για να προλάβουμε τους χώρους υποδοχής προσφύγων

19.02.2016 20:39
Καμμένος: Να μην δοθεί τηλεοπτική άδεια στον Καλογρίτσα παρότι είναι κουμπάρος μου - Media

Εν μέσω της «βροχής» από τροπολογίες στο νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα», του οποίου η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα και θα ψηφιστεί το Σάββατο, μια τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκαλεί προβληματισμό.

 

Εν μέσω της «βροχής» από τροπολογίες στο νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα», του οποίου η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα και θα ψηφιστεί το Σάββατο, μια τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκαλεί προβληματισμό.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία, όπως αναφέρεται, ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με τη συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και προβλέπει την σύναψη συμβάσεων, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, αλλά κατόπιν διαπραγμάτευσης.

«Το ΥΠΕΘΑ επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων σχετικά με την ίδρυση, κατασκευή και συντήρηση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών», αναφέρει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στην Έκθεση του ΓΛΚ σημειώνεται επίσης ότι «οι προαναφερόμενες συμβάσεις μπορεί, για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, να συνάπτονται κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις».

Τέλος, η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρει ότι από τις προτεινομενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προυπολογισμού πρόσθετη δαπάνη από την κάλυψη των εξόδων που συνεπάγεται η εν γένει συνδρομή του ΥΠΕΘΑ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Η εν λόγω δαπάνη θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις είτε του Κρατικού Προϋπολογισμού (τακτικού ή ΠΔΕ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17