search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Συνάντηση των Αρχηγών της Αστυνομίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ – «Ιδιαίτερα εποικοδομητική» η συζήτηση

25.02.2016 15:28
Συνάντηση των Αρχηγών της Αστυνομίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ  - «Ιδιαίτερα εποικοδομητική» η συζήτηση - Media

Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο επίσημης συνάντησης εργασίας που είχε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με τον ομόλογό του, αρχηγό της Αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Goranco Savovski.

 

Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο επίσημης συνάντησης εργασίας που είχε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με τον ομόλογό του, αρχηγό της Αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Goranco Savovski.

Συνοδευόμενοι από αντιπροσωπείες ανώτατων αξιωματικών που προΐστανται ή εποπτεύουν υπηρεσίες και περιοχές, οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών, οι δύο Αρχηγοί επιβεβαίωσαν το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας, αναδεικνύοντας την κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία εκτιμάται ως «ιδιαίτερα εποικοδομητική», κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία οι δύο πλευρές αναμένεται να αξιοποιήσουν με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Εκτός από το προσφυγικό, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως στην εδραίωση διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων και του διασυνοριακού εγκλήματος, ενώ αναφορά έγινε στη δυνατότητα παροχής από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. τεχνογνωσίας και εκπαιδεύσεων στο αστυνομικό προσωπικό της γείτονας χώρας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, η προϊσταμένη επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο προϊστάμενος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Θωμάς Σάνδρος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου, αστυνομικός διευθυντής Δημήτριος Μάλλιος και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Ελλάδας στα Σκόπια. Εξάλλου, από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών παρευρέθηκε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ της Γ4 Διεύθυνσης Δικαιοσύνης – Εσωτερικών Υποθέσεων – Schengen Ιωάννης Πεδιώτης.

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ συμμετείχαν ο επικεφαλής των Κεντρικών Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας Goran Gjorgjievski, ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής Marinko Kochovski, ο επικεφαλής αστυνομικός σύμβουλος για θέματα Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Boris Palcheski και η επικεφαλής του Γραφείου Προξενικών, Οικονομικών και Εμπορικών θεμάτων της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη Maja Apostolova.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01