search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Αποχωρεί το μπλόκο των Τεμπών – Την Κυριακή αποφασίζουν οι υπόλοιποι αγρότες

26.02.2016 18:43
Αποχωρεί το μπλόκο των Τεμπών - Την Κυριακή αποφασίζουν οι υπόλοιποι αγρότες - Media

Την Κυριακή, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου, Ρίζος Μαρούδας, θα λάβουν οι αγρότες τις αποφάσεις τους για την πορεία των κινητοποιήσεων, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Αποχωρούν αύριο στις 11 το πρωί συντεταγμένα από τα Τέμπη τα τρακτέρ του εκεί μπλόκου σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν απόψε τα μέλη της γενικής συνέλευσης σε συνεδρίαση τους. Μετά από 37 ημέρες στους δρόμους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προχώρησαν σε αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και αποφάσισαν να αποχωρήσουν προειδοποιώντας πάντως την κυβέρνηση ότι θα τους βρει μπροστά της εφόσον δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να «τελειώσει» τον αγροτικό κόσμο.

Όπως ανάφερε ο κ Καλογιάννης στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α Τσίπρα που είχαν την περασμένη Δευτέρα, οι αγρότες του κατέστησαν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει με τον αγροτικό κόσμο, ενώ, αποτιμώντας τα οφέλη των 37 ημερών αγώνα τόνισε:

«Πήραμε τα 9.500 αφορολόγητο. Καταφέραμε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πήραμε παράταση ως προς την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ μέχρι το 2021 και πιο ομαλή μετάβαση. Πήραμε 5% κάτω από τις εισφορές που υπολόγιζε να βάλει η κυβέρνηση. Εξασφαλίσαμε πιο ομαλή φορολόγηση ως το 2021 και 4 μονάδες κάτω από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, και εξασφαλίσαμε επίσης την ρύθμιση επανασύνδεσης με την ΔΕΗ για τα αρδευτικά όπως και την ρύθμιση δανείων των αγροτών ώστε να δικαιούνται όλοι οι αγρότες «κάρτα αγρότη».

Την Κυριακή οι αποφάεις τις Νίκαιας

Την Κυριακή, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας, θα λάβουν οι αγρότες τις αποφάσεις τους για την πορεία των κινητοποιήσεων, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι καλούν την ίδια μέρα τους συναδέλφους τους από άλλα μπλόκα, να γιορτάσουν μαζί την ιστορική επέτειο του Κιλελέρ, στις 12.30 μμ. στον χώρο του μνημείου του αγρότη.

Νωρίτερα στο μπλόκο Νίκαιας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το περιεχόμενο τη συζήτησης που είχαν οι εκπρόσωποί τους χθες, με τον πρωθυπουργό.

Ανοιχτός ο Προμαχώνας

Άνοιξε αργά απόγευμα της Παρασκεής το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Στέργιος Λίτος, «για σήμερα τουλάχιστον δεν πρόκειται να κλείσουμε πάλι. Αύριο βλέπουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:26