search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:01
MENU CLOSE

Σύγκρουση Χουλιαράκη-Βελκουλέσκου στο Euro Working Group – Χάσμα ανάμεσα σε Ευρωπαίους και ΔΝΤ

01.03.2016 06:39
H Βελκουλέσκου δεν θα έρθει την Τρίτη στην Αθήνα - Ανέβαλλε την επίσκεψή της - Media

Επίμονα ερωτήματα προς την εκπρόσωπο των θεσμών στο κουαρτέτο απηύθυνε σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, τα οποία έμειναν, όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα, αναπάντητα.

 

Επίμονα ερωτήματα προς την εκπρόσωπο των θεσμών στο κουαρτέτο απηύθυνε σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, τα οποία έμειναν, όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα, αναπάντητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, διαπιστώθηκε χάσμα ανάμεσα στις εκτιμήσεις Ευρωπαίων και Ελλάδας από τη μια πλευρά, και του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου από την άλλη. «Παραμένουν μεγάλες οι διαφορές των υπολοίπων πλευρών με το ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά παράγοντας των Βρυξελλών το βράδυ της Δευτέρας και όλα δείχνουν πλέον ότι η επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου θα κριθεί σε διαβουλεύσεις μεταξύ των Θεσμών «σε υψηλότερο επίπεδο», πιθανώς στο Eurogroup της 7ης Μαρτίου.

Ήδη μάλιστα, πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τις οποίες επικαλούνται Έλληνες ανταποκριτές, ανέφεραν ότι παραμένει επιθυμητό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έως το Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου) αλλά εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, το επόμενο ορόσημο είναι το Πάσχα των Ορθοδόξων, γράφει το euro2day.gr και συμπληρώνει ότι από το απόγευμα της Δευτέρας, πηγές του υπουργείου Οικονομικών είχαν αρχίσει να κατεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών.

Κυβερνητική πηγή άλλωστε, λίγο αργότερα, πετούσε το μπαλάκι των καθυστερήσεων ευθέως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη στάση που τηρεί τόσο στο θέμα των μέτρων όσο και του χρέους, ασκώντας διπλή πίεση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Το ευρωπαϊκό σκέλος των δανειστών, φέρεται να τηρεί πιο ήπια στάση έναντι των απαιτήσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όμως συνεχίζει να τηρεί πολύ σκληρή στάση.

Όσο δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι δανειστές σε μία ενιαία γραμμή απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα θα καθυστερεί, συμπληρώνει το euro2day.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01