search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:59
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Περισσότερες δόσεις για οφειλέτες της ΔΕΗ

01.03.2016 18:34
Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων - Τα κριτήρια για τη χορήγησή του - Media

 

Μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής των οφειλών της ΔΕΗ από καταναλωτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη. Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανέφερε ότι εξετάζονται, από την πλευρά του υπουργείου, πιο ευέλικτοι τρόποι για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ, καθώς, όπως έκανε γνωστό, καταναλωτές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σημερινό καθεστώς (36 δόσεις).

«Η κοινωνική ευαισθησία της ηγεσίας του υπουργείου και της ΔΕΗ είναι δεδομένη κι έχει φανεί κατ’ επανάληψη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ανάγκη να δούμε και πιο ευέλικτους τρόπους για την αντιμετώπιση του ζητήματος», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας πως «θα βελτιώσουμε την πολιτική μας στο συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη περίοδος αποπληρωμής που θα διευκολύνει κάποιες κατηγορίες καταναλωτών να εξοφλήσουν την οφειλή τους, έστω και αν η ΔΕΗ εισπράττει τα οφειλόμενα ποσά με πιο αραιό τρόπο».  

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ ανέρχονται στα 2,3 δις ευρώ, σημειώνοντας μάλιστα πως μεγάλο μέρος των οφειλών προέρχονται από τους Δήμους και τις δημοτικές εταιρείες ύδρευσης. «Υπάρχουν δήμοι που προτιμούν να κάνουν πολιτική παρά να πληρώνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας παράλληλα πως τα χρέη από τις δημοτικές επιχειρήσεις φτάνουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ με τον Δήμο Ζακύνθου να είναι ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας για θέματα απελευθέρωσης ενέργειας αλλά και στον ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας «δε μπορεί να γίνει με βίαιο τρόπο όπως είχε γίνει στην περίπτωση της μικρής ΔΕΗ», επαναλαμβάνοντας ότι δεν βρίσκεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:58